ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Къде да работят младежите с болни бъбреци?

Аз работя в специали­зирана институция, в която има деца от раз­лични възрасти, но са с бъ­бречни заболявания. Много е важно да се знае къде могат да работят те, след като навършат необходимата възраст? Нали се досещате, че на тях им липсват семей­ните грижи, а 4 държавата все още не се интересува кой знае колко от тях. Ще ви бъда много благодарна, ако те информирате.

Маргарита Колеба – Пловдив

За болните от хро­ничен нефрит деца има значение откога е заболяването, кога е била последната криза и какви са настъпилите промени: Тези, които са изкарали остър глумерулонефрит без трайни последици, когато пораснат, трябва да работят в помещения, където няма влага и през зимата не е студено. Те не бива да се подлагат на вибрации и тежко фи­зическо натоварване. Не бива да имат контакт с токсични вещества и да не се налага продължи­телно свиване на крака­та на работното място. За младежите с хроничен нефрит от детството е абсолютно противо­показано да работят в строителството, в корабостроенето, в хи­мическата и каучуковата промишленост. За деца и младежи с изразена бъ­бречна недостатъчност намирането на подхо­дяща работа е трудно, защото изборът е оскъ­ден. Това значи седяща работа при благоприят­ни условия, без натовар­вания и с възможности за почивка на определен интервал от време.

ВПРОЧЕМ!

Вродените аномалии в бъбреци­те са често сре­щано явление. Професиите на та­кива деца се опреде­лят от степента на бъбречна недоста­тъчност, нивото на кръвното налягане и евентуалните сър­дечни нарушения. Ако има трайна хи­пертония, професия­та се съобразява и с нея.

 

Пациентите с бъбречни заболявания и проблемите с лекарствата им:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *