ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако детето се оплаква от болки в кръста, непременно го заведете при специалист!

Това съветва специалистът по детски болести в Клиниката по детска нефролозия д-р Димитър Русинов.

„Когато песъчинките започнат да драскат по стената на пикочния мехур, боли при уриниране, има и парене – обяснява д-р Русинов. – В тези случаи е добре да се изследва урината, защото може да има възпа­лителен процес, причинен от бактериална инфекция. Ако се окаже, че няма инфекция, значи става дума за песъчинки“.

Д-р Русинов казва, че инфекцията се лекува и преминава, но ако не се спазват определени правила на хранене и пиене на вода, може оплакванията да зачестят. В тази връзка той обяснява, че обмяната на веществата в организма на всеки човек е индиви­дуална, затова са различни и режимите на хранене, които трябва да се спазват.

Д-р Русинов смята, че са нужни повече педиатри в болниците в страната, за да се издействат и необ­ходимите клинични пътеки. Например за заболяване като пиелонефрит, което е много често срещано при децата. Става дума за възпаление на бъбреците, което се лекува с антибиотик – него го има във всяка болница. Но като липсва клинична пътека, се налага децата да бъдат изпращани в по-големи медицински центрове в други градове.

Имайте в предвид, че коварното при урологичните заболявания е, че има незабележими симптоми.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *