ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Омръзна ли ви да се чувствате уморени

Чувството на умора е изпитано от всеки един от нас в определен момент. То може да бъде знак, че организмът ви се нуждае от сериозно и непосредствено внимание. За разлика от заболяването, известно като синдром на хроничната умора, която може да се проявява с главоболие, подути лимфните възли, слабост, мускулни и ставни болки и невъзможност за концентрация, тук чувството се касае просто до умора, която забавя рефлексите ви и намалява нормалните ви функции през деня.

Основните причини да се чувствате уморени са:

Недостатъчния сън. Като цяло тялото ви се нуждае от около 8 часа сън за да може на другия ден да сте бодър и работоспособен. Ако се събудите сутрин и се чувствате замаян, то тогава на вас ви е липсвало нужното количество сън. Оттук следва, че и през деня ще сте сънлив и това неминуема ще се отрази на тялото ви, а също така и на здравето. Безсънието може да е една от причините да не може да си осигурите достатъчно сън през нощта. Липсата на магнезий и калций в организма е една от причините поради, които се будите нощем и не можете да заспите отново. За да подобрите качеството си на сън е добре да приемате повече храни богати на тези два елемента, както и да се движите повече и да не пиете кафе или алкохол най-малко 3 часа преди лягане.

Лоши хранителни навици. Недостатъчният прием на витамини, минерали и микроелементи може да ви накара да се чувствате уморени. За да попречите на умората да ви надвие се уверете, че получавате достатъчно витамин А, витамин В-комплекс, фолиева киселина, витамини С и Д, както и манган, желязо, магнезий и фибри. Тялото се нуждае и от въглехидрати, които са основния източник на енергия, затова е нужно да приемате и достатъчно количество от тях за да се справите с умората.

Тревога или стрес. Тревогите и стресът държат много хора будни през нощта и не винаги е лесно да се отървете от тях. Тук колкото и странно да изглежда може да ви помогне една чаша топло мляко примесено с мед преди лягане. Млякото съдържа аминокиселината L-триптофан, която е доказано, че предизвиква сън. Ако това не може да ви помогне да се наспите, което съответно ще доведе и до умора на другия ден, тогава се обърнете за съвет към лекар.

Липса на движение. Прекалено многото физически упражнения са вредни, но малко упражнения вечер ще ви помогнат да спите по-добре и да не се чувствате уморени на другия ден. Известно е, че физическите упражнения подобряват здравето и премахват стреса.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *