Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е липоева киселина?

Липоевата киселина е изключително важна за организма и е ценна като хранително вещество. Нейната химична структура за пръв път е открита през 1951 год. Без помощта на липоевата киселина нашите тела не могат да бъдат максимално активни в производството на енергия получена от въглехидратите и мазнините. Това хранително вещество се класифицира като антиоксидант и играе пряка роля в защитата на клетките.

Необичайната особеност на липоевата киселина е способността и да функционира в околната среда на водна основа или мазнини. Този вид киселина поддържа работата еднакво добре и на витамин Е и на витамин С в организма. Липоева киселина не може да се нарече витамин в традиционния смисъл на думата, тъй като телата ни не са в състояние да я възпроизвеждат. Начинът, по който нашите клетки произвеждат липоева киселина не е напълно ясен. Смята се, че тя получава два атома на сяра от аминокиселината наречена метионин, а останалата част се състои от октанова киселина.

Тъй като липоевата киселина работи в тясно сътрудничество с много други хранителни вещества, симптомите на недостиг на липоевата киселина е трудно да се установят. Липоевата киселина е необходима за поддържането на доставките на витамин С затова симптомите на недостиг на липоева киселина може да имитират тези на недостиг на витамин С. Тези симптоми могат да включват отслабена имунна функция и повишена чувствителност към настинки и други инфекции. Симптомите на токсичност от прекаления прием не са изследване още. Липоевата киселина предпазва протеините по време на стареене и по-възрастните хора са изложени на по-голям риск от дефицит на липоева киселина. Хората с диабет също може да са изложени на риск от дефицит, защото този вид киселина се използва за регулиране на кръвната захар. Липоевата киселина се приема предимно през стомаха и хора със стомашни разстройства също може да са изложени на риск от недостига на тази киселина. Витамини С и Е, коензим Q, глутатион, и NADH се нуждаят от тази киселина за за да могат да се рециклират правилно в тялото. Недостигът на тези антиоксидантни хранителни вещества ще доведе до намаляване на синтеза на липоева киселина в организма.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *