БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Хламиди водят до неразвиваща се бременност

В повечето случаи ембрионът умира до 12-та седмица

Неразвиващата се бременност много често остава незабелязана от жената, защото не се отразява на нейното състояние по никакъв начин. Болка в корема се появява чак когато ембрионът вече е мъртъв. Появяват се болка и в кръста, леко кървене, треска или температура. Обикновено тогава жената се обръща към специалист. След поставяне на диагнозата „неразвиваща се бремен­ност“ тя трябва веднага да бъде прекъсната. Ако загиналият плод не се премахне, той може самоволно да се отдели от матката. А това е крайно опасно, защото тъканта на мърт­вия ембрион се разпада и може да се стигне до интоксикация на организма и силен кръвоизлив.

Моля да ми отговорите каква е причината да се случи т.нар. не­развиваща се бременност? Има ли някакви последствия за здравето на жената, можели отново да забре­менее? И защо ми казаха, че веднага трябва да се оперирам, след като ми поставиха такава диагноза?

Ивелина Ненова – София

Има много причини за неразвиването на плода, напри­мер инфекциозните заболява­ния, които се предават по по­лов път – херпес, хламидиоза, шарка, грип. „Замирането“ на плода може да се провокира и от хормонални и автоимунни нарушения при жената. А стресът, нервното пренапре­жение, неправилният начин на живот – това са допълнител­ни рискови фактори за разви­тие на бременността.

Напълно е възможно же­ната да забременее отново. Най-важното е да се придър­жа към съвсем простички пра­вила, които ще й помогнат да забременее и да износи бебето. Преди всичко е необ­ходимо да се придържа към здравословен начин на живот и да следи за нормалното си психологическо състояние. Лекарите препоръчват след такава бременност да има въздържание от следваща бременност най-малко една година, за да може органи­змът напълно да се възстано­ви. И още един важен момент – необходимо е на всяка цена да се изясни причината за умирането на плода, за да мо­гат в бъдеще да се изключат всички негативни фактори, които са довели до това със­тояние.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *