Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 диети одобрени от науката – 3

Най-ефективното предложение от съвременната ”слабология”

Моделът на чинията
Ако 50-60% от вашето дневно меню представляват сложните въглехидрати, 25-35% са „добрите“ (моно- и поли- ненаситените) мазнини, а 10-20% са протеините, можете да се поздравите: вашето хранене е балансирано, вие не сте диетолог и не можете да изчислите хранителните вещества в продуктите? Тогава се възползвайте от модела на чинията. Той ще ви подскаже какви продукти и в какво съотношение трябва да има на трапезата ви, ще регулира размера на порцията и ще ви помогне да отслабнете! Ако цяла година всеки ден обядвате и вечеряте по „модела на чинията“, напълно реално е да стопите 20-25 кг! И така, да вземем обичайна чиния за основно ястие и мислено да я разделим на четири части. Половината от нея трябва да заемат зеленчуците – пресни, варени или приготвени на пара, на грил, с неголямо количество растително масло или немазен сос (соев, лимонов сок, балсамов оцет), или съвсем без подправка. Четвъртината е за гарнитура (варени зърнени храни, картофи, макарони), също така подправени с немазен сос (не повече от 120-150 г). Още една четвърт от чинията заема протеиновата храна (нискомаслено парче месо, риба, пилешко или пуешко без кожата) – до 100 г. Допълнително може да се изядат 1-2 филийки пълнозърнест хляб, а за десерт – плод.

Нашата оценка:
+ Разнообразно, балансирано хранене, богато на витамини и микроелементи.
+ Минимум ограничения.
+ Не е нужно да се броят калориите.
+ Използват се общодостъпни продукти.
+ Вземат се предвид индивидуалните вкусови пристрастия
– Диетата може да се стори прекалено свободна на тези, които се нуждаят от контрол и инструкции стъпка по стъпка.

2. Дробното хранене (Грейзинг)

4. Диетични модификатори

 

Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *