ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 диети одобрени от науката – 2

Най-ефективното предложение от съвременната ”слабология”

Дробното хранене (Грейзинг)
„Новата диета“, която бе наречена грейзинг (от английски to graze – „паса“), всъщност е известна отдавна като метод за разпределяне на дневната храна на малки, често приемани порции. Това дробно хранене е полезно и при наднормено тегло, и при заболявания на стомашно-чревния тракт. Основното му достойнство е, че намалява дневната калорийност на храненето. Учените са установили, че колкото по-често се храним, толкова по-малко калории са ни нужни за засищане.

Средно калорийността на менюто ни намалява с 10-15%.

Грейзингът е добър за поддържане на теглото и това е добре, но той има още две достойнства. Ако няма преяждане (а при дробното хранене то почти не се случва), човек през целия ден запазва добър тонус и висока работоспособност и при него естествено се увеличава разходът на енергия. И накрая – на фона на грейзинга се нормализира сънят, което само по себе си води до намаляване на теглото.

Нашата оценка:
+ Такова хранене е полезно при заболявания на стомашно-чревния тракт, то предотвратява атеросклерозата, артериалната хипертония, забавя процесите на стареене.
+ Отслабващият ефект при грейзинга може да бъде значително засилен, ако се комбинира с нискомаслено хранене.
– Ако не сте домакиня, ще ви се наложи постоянно да носите със себе си храна, а пропускането на междинните хранения е недопустимо.

1. Нискомасленото хранене

3. Моделът на чинията

 

Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *