ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да правим, когато ни подгони среднощния глад ?

Един от основните принципи, когато искаме да намалим излишното тегло, е последното ни основно хранене да е до 7 часа.
Това е наложително, за да може организмът ви да има време да обработи приетата храна и да я превърне в енергия, а не да я складира в мастните депа. Традицията и начинът на хранене в България е да се сяда на масата около 9 часа на аператив и салата, а след това да се изяжда огромно количество мазни манджи с хляб. След като вече достатъчно сме се натъпкали, какво друго ни остава – освен да се излегнем пред телевизора и 1-2 часа по-късно да заспим. Това е една от основните причини населението ни да затлъстява прогресивно.
За да се избегне това, старайте се вечерята да е около 6-7 часа или поне 3-4 часа преди лягане, като тя трябва да е с ниско съдържание на наситени мазнини. Избягвайте също и допълнителните мазнини, които слагате, без да се усетите колко са калорични като олио в салатата, например. След като сте вечеряли около  7, нормално е към 9-10 да огладнеете. Най-препоръчително тогава, е да хапнете малко белтъчини като яйце, нискомаслено кисело или прясно мляко, сирене. Друг вариант са варените или задушени броколи, които са нискокалорични и засищат, а и имат по-високо съдържание на протеини в сравнение другите зеленчуци. Това ще ви помогне да се заситите до сутринта, а и да не изпитвате зверски глад, когато се събудите на следващия ден.

За www.Lekuva.net, материалът подготви Надя Кехайова

Тя е дамата, която успя да стопи 55 кг. по най-здравословния начин?

Надя Кехайова сега
Надя Кехайова сега
Надя Кехайова преди
Надя Кехайова преди

Връзка с Надежда Кехайова може да се направи на телефон – 0888 902 698, както и на yogakursove@abv.bg.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *