Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабнете със здравословното хранене на Килиан Мбапе

Килиан Мбапе има амбицията да стане Крал на футбола в краткосрочен план, но само талантът не е достатъчен

Килиан Мбапе

Нека да видим какви навици и храни избира ежедневно френският нападател Килиан Мбапе, за да постигне целта си.

Футболистът на ПСЖ доказва във всеки мач, че представянето му няма граници. Физическата му форма става все по-добра и по-добра, както и техниката, силата и скоростта му. Всички тези характеристики правят от французина страхотен кандидат да наследи Кристиано Роналдо и Лионел Меси като най-добрия играч в света.

Рутината и стриктната диета са тайните на Мбапе за постигане на тази цел.

24-годишният нападател спазва специален план за упражнения и диета, които са от основно значение за допълване на атлетичните му способности. Това ще му позволи да поддържа същото ниво на физическа форма, което и португалецът, и аржентинецът показват през цялата си кариера.

Освен това, Кристиано Роналдо – неговият идол от детството, е приеман и като пример, когато трябва да се грижи за физиката си. Междувременно, Мбапе също така е копирал някои диетични тайни и от Лео Меси, настояща футболна легенда и бивш съотборник в ПСЖ, които са му помогнали да влезе във възможно най-добрата форма.

Най-важното от кариерата на Килиан Мбапе, до момента: има общо 325 гола. 6 пъти е бил шампион на Франция. Веднъж – в Лигата на нациите. Топ голмайстор – 10 пъти, 3 пъти Футболист на годината. Има една Златна обувка, но Златна топка няма, все още. За нея той ще се бори с норвежеца Ерлинг Холанд (според зависи как ще се развие трансферната драма около французина).

Каквото и да се случи, явно Мбапе е играч, който вече е посветен и ще остане в историята.

Рутината на Килиан Мбапе

Голямото желание на французина е да стане най-добрият играч в света. Ясно е, че той е на прав път. За да постигне това обаче, трябва да спазва стриктна диета и план за упражнения. Това в света на спорта се нарича „невидима тренировка“ и е свързана с ежедневните грижи, на които той се подлага извън тренировките и мачовете. Или иначе казано – доколко изпълнителен може да бъде човек ако пред него е поставена някаква цел, заради която той има ежедневен набор от дейности, които трябва да се изпълняват стриктно.

Таласотерапия, като Кристиано Роналдо

Таласотерапията е терапевтичен метод, при който се използват полезни за организма вещества, добити от морето. Това е естествена процедура, която все повече се използва от топ футболисти, като Кристиано Роналдо.

Процедури, базирани на кал, морска вода , морски водорасли, пясък, планктон и повече от осемдесет други вида, извлечени от океана, действат като релаксанти за тялото, а също и за ума. За тази цел звездата на ПСЖ се наслаждава на термални бани и масажи всяка седмица, което му позволява да се представя по най-добрия начин на терена.

Ползите от морето са известни отдавна. Подобни техники са били използвани за лечебни и релаксиращи цели още в древен Египет, както и в Римската империя и през Средновековието. Тези техники се развиват и се подобряват до днес.

Това са само някои от предимствата на таласотерапията:

• Изключително полезна е за опорно-двигателния апарат.
• Таласотерапията ускорява процеса на изгаряне на мазнините.
• Подобрява физическата сила.
• Един от най-надеждните и ефективни методи за релаксация.

Криотерапия за рехабилитация след наранявания и травми

Криотерапия идва от гръцката дума крио (κρύο) и означава студ. Тя се отнася до всяка форма на медицинско лечение, което разчита на излагане на ниски температури. Криотерапията на цяло тяло най-често се използва в областта на спортната медицина като начин за възстановяване на мускулите и облекчаване на болката. Например, в случай на нараняване, студът се прилага директно върху засегнатата област. Може да се използва и върху цялото тяло, превантивно и укрепващо средство.

Футболните звезди са изложени на удари и травми от почти всякакво естество. Логично, Мбапе също претърпява наранявания. С това лечение обаче той е постигнал физическа сила, която му позволява по-голяма устойчивост и много по-бързо възстановяване.

Някои предимства на криотерапията:

Криотерапията на Мохамед Салах (Ливърпул) е достъпна за всеки

• Има аналгетичен ефект;
• Подобрява кръвообращението;
• Намалява времето за възстановяване от наранявания;
• Криотерапията действа като релаксант;
• Подобрява качеството на съня.

Диетата на Килиан Мбапе е ключова за достигане на най-високо ниво

За да използва пълния си потенциал, Мбапе трябва да спазва балансирана диета , която е богата на въглехидрати и протеини . Това включва няколко хранения на ден, с изобилие от цветове (зелено – за броколи, червено – за домати, бяло – за карфиол и яйца). Елиминирането на някои продукти също е от ключово значение.

Паста със сьомга – любимото ястие от диетата на Мбапе

Исторически погледнато, пастата е изтъквана като едно от най-добрите блюда за спортисти. Те, а и не само те, трябва да наблягат на ястия с въглехидрати, фибри и витамини. Пастата помага за подобряване на храносмилането, затова е идеална за консумация преди състезания.

Междувременно сьомгата е важна за укрепване на мускулите, тъй като има високо съдържание на протеини и омега 3 мастни киселини, в допълнение към останалите витамини и минерали, на които е богата.

Малко от диетичните тайни на Меси

Младата звезда на ПСЖ се възползва от пристигането на Лео Меси в отбора на парижани. Наред с други неща, той включи в менюто си храни, които са помогнали на аржентинеца да достигне върховото си представяне . Нека да видим какво има в средиземноморската диета на Меси, която Мбапе взема предвид:

• Зехтин;
• Сурови ядки;
• Риба;
• Ориз;
• Млечни продукти;
• Яйца.

Червен картон за захарта

Захарта е един от най-обсъжданите продукти сред спортистите. Въпреки че има своите предимства като източник на енергия, консумацията на повече от препоръчаното количество може да има отрицателни последици.

Действието на хормоните трансформира излишната захар в мазнини, когато се консумира в големи количества. Този ефект може да доведе до наддаване на тегло и повишена умора при бягане. Ето защо в хранителния план на Мбапе приемът на проста захар е изключен и заменен със сложни въглехидрати и протеини.

Минимално количество месо

От друга страна, менюто на Мбапе предвижда минимална консумация на месо и рафинирани зърнени храни. Може би за Килиан е по-лесно да се съобрази с това, поради факта, че Франция е средиземноморска страна.

Но за Меси, както и за други аржентински и уругвайски футболисти, следването му изисква по-голяма жертва, като се има предвид, че в тези страни консумацията на червено месо е много по-висока.

Мбапе има шест хранения на ден, които включват:

Закуска: 2 варени яйца с половин авокадо или бадемово масло и каша.

Протеинов бар между закуската и обяда.

Обяд: риба тон или пилешко месо със салата.

Следобедна закуска: протеинов шейк и шепа пресни или сушени плодове.

Вечеря: Пиле или риба с кафяв ориз и сезонни зеленчуци.

Вечерна закуска: малък протеинов шейк.

Източник: steelsupplements.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *