Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се образуват кисти в мозъка?

Тревожа се за сина си, който е на 30 години. И страда от какво ли не – раз­пространена остеохондроза на гръбначния стълб, лекмиотоничен синдром, вегетосъдова дистония с чести панически атаки, и кисти… Моля помогнете ни – какво да предприемем?

Марина Иванова – София

Уважаема госпожо, вижте какво отгова­ря нашият консултант за състоянието на вашия син: „съвсем откровено, неговото със­тояние никак не е просто, но най-лошото е, че с всеки изминал ден иде се увеличават про­блемите със здравето му. И те са свързани преди всичко с неправилното отношение към себе си. Първо, главоболието и пушенето са съвсем несъвместими неща. Кистата е след­ствие от понижаване обема и скоростта на кръвотока в кръвоносните съдове на главния мозък. Ако мозъкът не получава достатъчно {количество кръв, той „опустява, изпразва се“, образуват се кисти, мозъчните обвивки зарастват и се образуват сраствания. Плюс цигарите…

Най-вероятно вашият син много седи или лежи. Или може би прекарва по-голяма част от времето си пред компютъра, без да изпълнява никакви физически упражне­ния.

Аз бих сравнил състоянието на вашия син със стая, в която отдавна не е правено генерално почистване. Прах, паяжини, пле­сен, гъбички по стените, ръжда по мивките U тоалетната и т.н. А той приема все по­вече таблетки, но вместо да се подобри, му става все по-зле. Което означава, че това е неправилният път.

ФИЗИЧЕСКИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ЩЕ ПОМОГНАТ НА СИНА ВИ

Лекарите могат да предложат трепана­ция на черепа с цел да изчистят кистите. Но няма никакви гаранции, защото се появя­ват нови сраствания, а главоболието става нетърпимо. А и лечението е доста скъпо.

Уважаема госпожо, вашият син се е зап­уснал, както се изразяваме обикновено. Той пуши, започнал е да проявява психически изменения. Именно заради тези така наречени панически атаки едва ли ще се заемат да го оперират. Но така е може би по-добре.

Ще използвам пак метафората със замърсената стая. И като начало – синът ви да забрави за пушенето веднъж и зави­наги.

Следва истинското почистване с влажна кърпа. Т.е. да започне физически упражне­ния – например на първо време с приклякания, като се държи за някаква неподвижна опора. Това ще позволи да се прочистят кръвоносните съдове от застоя, както и да се подобрят обемът и скоростта на кръво­обращение. Ако заради физическа слабост не може да прави упражнения, му предлагам да се снабди с наколенки и ръкавици на ръ­цете. И да започне да се движи на четири крака. С една дума, вашето момче трябва да поработи. Ако се умори – да си почине, да полежи 20-30 минути по гръб. Докато лежи, да вземе някакъв по-тежък предмет и да го държи в изпънатите нагоре ръце над гър­дите си. След това да започне да го спуска зад главата си и да опита да докосва пода. След това да опита да достигне с този по- тежък предмет и краката си. Нека направи 20-30 такива повторения.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *