Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебен мехлем от сапун за пране помага при циреи, акне и брадавици

Не се знае кой е измислил тези ефективни рецепти със сапун за пране, които помагат при кожни заболявания – от акне до брадавици

сапун за пране
Старите рецепти от народната медицина все още помагат при упорити медицински проблеми

Случва се така, че всеки може да пострада от появата на брадавици, циреи и други кожни неразположения. А акнето и обривите, появили се сякаш от нищото, притесняват както тийнейджъри, така и жени в критическата. Ако имате някакъв такъв проблем, изобщо не е задължително веднага да тичате към аптеката.

Няма спор, в аптеките има голямо разнообразие от лекарства и мазила. И въпреки това, старите, изпитани от времето рецепти на баба, продължават не само да се ползват активно, но и да дават добри резултати. Например, мехлем, направен от сапун за пране, който е много ефективен при пустулозно-възпалителни кожни заболявания, акне, брадавици, циреи, карбункули и други подобни.

И така, от какво се нуждаете, за да си направите лечебен мехлем от сапун за пране, който помага при циреи, акне и брадавици:

– Сапун за пране – 50 гр.
– Пчелен восък – 10 гр.
– Мед – 2 супени лъжици
– Прополис – 10 гр.
– Шиладжит (мумийо) – 2 гр.
– Растително масло (слънчогледово или ленено семе) – 7-10 гр.

Сапунът за пране трябва да е тъмен и със специфична миризма, от възможно най-обикновения вид.

Може да направите цялата доза, а ако проблемът не е много изразен, или е засегнал малка част от кожата на лицето и тялото, ще е достатъчна и половин доза.

Първо трябва да настържете сапуна и да го разтопите на водна баня. Разтопява се сапуна заедно с прополиса, восъка и меда, като по -добре е да направите това под капак. В същото време разтворете шиладжита в топло масло и смесете с разтопената маса. Докато мехлемът е топъл, го прехвърлете в добре измит съд. Можете да го съхранявате при стайна температура.

Начин на употреба

Вечер нанесете слой мехлем върху огнището на възпалението, покрийте с подходяща лепенка (водоустойчива, от аптеката). Обикновено през нощта циреят трябва да узрее и да пробие. Същото е и с брадавиците. Пълното възстановяване настъпва в рамките на 3-4 дни. Обикновеното акне може просто да се маже с този мехлем възможно най-често.

Важно! Не можете да прилагате този мехлем при отворени и гнойни рани

Има и втора версия на мехлема при абсцеси. Тя е по-лесна, дори не е нужно да се прави нещо кой знае какво тук – сапун за пране, захар и настърган лук се смесват в равни части. Освен това, някои настояват, че е по-добре да се ползва печен лук. Мехлемът се поставя върху абсцеса вечер и се фиксира. До сутринта раната практически се изчиства.

сапун за пране

Нека поговорим малко за чистата и свежа кожа

Има много съвременни начини да придадете на кожата здрав вид и сияние, и всички те са безспорно прекрасни. Химически пилинг, ултразвуково почистване на лице – днес можете да изберете каквото ще пасне на джоба и нуждите, които имате. Но ако не сте фен на салонните процедури, можете да се грижите за кожата си у дома. И разбира се, това лесно може да стане с помощта на сапун за пране!

Вземете например този естествен начин за почистване на кожата при акне

Размачква се една супена лъжица сапун, добавя се малко вода и се разбиваме с четка за бръснене, докато се получи пяна. Прибавя се супена лъжица фина сол и се разбърква добре. Тази смес се слага върху измитото лице и се оставя за половин час – ако я изтърпите, разбира се, защото има вероятност да щипе! Измива се първо с гореща, а след това със студена вода. Трябва да повторите процедурата според нуждите.

И не пропускайте рецептата за чудотворен домашен пилинг

Нанася се слой пяна, разбита от сапун за пране, върху влажна кожа, навлажнява се памучен тампон с вода, в която е разтворена сода за хляб и се минава с него по масажните линии. Такава терапия много добре почиства замърсената, мазна и лющеща се кожа. Но тази опция може да се използва само ако няма пустули по кожата. Супер гладкият и чист ефект на лицето, който се постига с нейна помощ, е невероятен!

Източник: woman.ru

унгвент с чаено дърво
Унгвент с чаено дърво

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *