ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всичко за здравето на мъжа: основната слабост е наднорменото тегло.

Основната слабост на мъжа е наднорменото тегло. Всички знаят за слабостта на мъжете към проте­иновите храни. Силната половина на човечеството обича да си похапва добре. Освен това ежедневната вечеря често Преминава под мотото „много и мазничко“!

Ние, опитвайки се да прокараме въз­можно най-широкия път към сърцето на съпруга си, сме готови да му приготвим най-вкусните и висококалорични ястия. Така се ражда нездравословният начин на хранене. И доста бързо за бившата добра визия на съпруга ви иде говорят само сватбените снимки. Не случайно съществува мъдрата българска пого­ворка, че жената след сватба слабее, а мъжът – дебелее.

Затлъстяването при мъжете води до такива заболявания като хиперто­ния, исхемична болест на сърцето, атеросклероза, увеличава няколко пъти риска от усложнения. Мастната тъкан, която при мъжете се натрупва в областта на корема, не е само пасивен амортисьор на трудния живот, но и ак­тивно произвежда биологичноактивни вещества, които водят до намаляване на мъжките полови хормони. Така се появява „огледалната болест“ – голям корем и малки мъжки възможности. Малко хора знаят, че избавяйки се от „огледалната болест“, мъжът се осво­бождава не само от излишните кило­грами и проблемите с потентността, нб и от нощното хъркане.

Към мъжките болести от преяждане се причислява и подаграта Само при спазване на диета можете да се от­ървете от острите болки в ставите, продължителните болнични и силните лекарства.

КАК МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ?

Ние можем да се погрижим храната на съпрузите ни да е полезна и вкусна. Не привиквайте мъжа към огромни порции, опитвайте се да разнообра­зите менюто със зеленчукови салати и риба. Ако вашият любим човек има здравословни проблеми или е с наднор­мено тегло, трябва да се научите да му приготвяте диетични ястия и да си направите списък със забранените продукти. Въпреки това, не изпадайте в прекалено усърдие – не си и помисляй­те да окачите този списък на вашия хладилник, да го държите гладен и да му броите калориите.

Можете да постигнете обратния резултат. Опитайте се да действа­те по-предпазливо. Просто заменете постепенно някои вредни храни с нови ястия. Може би той дори няма и да ги забележи.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *