ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При паническа атака: Кои са най-ефективните хранителни добавки и билки?

Всеки от нас може да попадне в капана на внезапната паническа атака. Това състояние не е непременно предизвикано от конкретна ситуация

паническа атака
Често неочаквана, поредната паническа атака настъпва без предупреждение. Тя не застрашава живота, но носи със себе си вторични и сериозни здравословни проблеми, като загуба на съзнание при падане и нараняване. Какви средства ще ви помогнат да победите пристъпите на паника?

Има три ключови биофактора, които допринасят за развитието на тревожност и пристъпи на паника: липса на серотонин, ниско съдържание на витамин В6 и ниско съдържание на желязо. Приемането на правилните хранителни добавки и витамини може да помогне за премахване на безпокойството и пристъпите на паника.

Паническите атаки са внезапни, повтарящи се атаки на паника и интензивно безпокойство.

Симптомите на паническа атака са:

• сърцебиене;
• активно изпотяване;
• тремор;
• проблеми с дишането;
• изтръпване в крайниците;
• чувство, че нещо лошо, трагично и непоправимо е на път да се случи;
• гадене;
• виене на свят;
• болка в корема, спазми;
• главоболие;
• страх от загуба на контрол или смърт;
• чувство за нереалност.

Какво причинява паническа атака?

Смята се, че болестта може да се наследи.

Специалист в областта на психиатрията ще диагностицира това състояние въз основа на горните симптоми. Стратегиите за овладяване включват премахване на специфични фобии и лечение на възможна депресия. Паническото разстройство е по-често сред жените, отколкото сред мъжете.

Стартът на паническа атака не може да се обясни с конкретни тригери. Началото на това разстройство е свързано с такива състояния като: тревожност, социална фобия, депресия, алкохолизъм, наркомания.

хранителни добавки против паник атаки

Хранителни добавки при пристъпи на паника и безпокойство и за овладяване на стреса

Ашваганда – адаптоген, който облекчава безпокойството, намалява нивата на стрес и забавя процеса на стареене.

Rhodiola rosea (розов златовръх) – друг адаптоген, който подобрява психическото и физическото здраве.

Лавандула – използвана от древните медици и призната от съвременната наука, лавандулата е билка, която доказано може да помогне за облекчаване на безпокойството, възстановяване на съня и цялостното спокойствие.

 

СМАЙЛИН – при паник атаки, безпокойство и за корекция на съня

Хранителната добавка СМАЙЛИН облекчава неприятните усещания при паник атака, коригира нивата на стрес, като ги сваля надолу и ефективно се справя с безпокойството.смайлин при паническа атака

Освен лавандула, розов златовръх (Rhodiola rosea) и ашваганда, СМАЙЛИН съдържа и пасифлора. Пасифлората (Passion Flower) успокоява ума, намалява стомашните колики, предизвикани от паник атаката и тушира безпокойството до нива, които няма да застрашат здравето ви.

НЕВРОХЕЛТ – комбинация от лечебни гъби, които правят чудеса за нервната система

Хранителната добавка НЕВРОХЕЛТ съдържа гъбата, която е позната като Лъвска грива – едно от най-добрите природни средства при увреждане на мозъка. Продуктът стимулира мозъчните функции при натоварване, мозъчни инциденти и увреждания. НЕВРОХЕЛТ се препоръчва при стрес, безспокойство, паник атака и безсъние. Комбинацията от естествени съставки действа благоприятно и при пациенти с мозъчни увреждания, както и при хора прекарали инсулт и такива, които страдат от болестта на Паркинсон.

НЕВРОХЕЛТ е 100% естествен продукт, в чиито капсули е събрана лечебната сила на гъбите! Съставът му представлява лиофилизирана смес от изсушени гъби: Шийтаке – (Lentinula edodes), Херициум (Hericium Erinaceus), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum), фибри, антислепващи агенти (микрокристална целулоза, магнезиев стеарат).

Комплексни витамини от група В

Важни са за функциите на нервната система, мозъка, сърцето и кръвоносните съдове. Витамините от група В имат положителен ефект върху контрола на стреса и настроението.

Витамин В50 комплекс (B-50 Complex)

B-50 Complex при паническа атака
B-50 Complex

Витамин В50 комплекс ще достави на организма комбинацията от витамини, които са лесно усвоими. Те са градивни елементи на здраво тяло. Витамините от група В имат пряко въздействие върху енергийните нива, мозъчната функция и клетъчния метаболизъм.

Корен от сладник

Растението е полезно за надбъбречните жлези, които произвеждат хормоните на стреса адреналин и кортизол. Коренът от сладник помага да се контролира синтеза на тези хормони.

Царски билки за нервната система

 

Царски билки е лечебна комбинацията от пчелен мед и екстракти от златен корен, дилянка, гинко-билоба, сладник, маточина и лавандула. Уникалният състав на тази изключително полезна хранителна добавка гарантира релакс за нервната система, по-добър сън и живот без стрес!

Желязо (Fe)

Желязото + витамин B може да помогне за предотвратяване на паниката, безпокойството, тревожността и състояния, при които човек изпитва напрегнатост.

ХЕМОАКТИВ – при анемия, нисък хемоглобин, ниско кръвно

 

 

Хранителната добавка ХЕМОАКТИВ ще ви помогне ако чувствате безсилие, ако сте отпаднали и не можете да се концентрирате. Редовният прием на ХЕМОАКТИВ се препоръчва при необяснима тревожност, спад на имунитета, ниско кръвно налягане и високи нива на стрес.

ХЕМОАКТИВ съдържа съединения, богати на природни витамини и минерали – листа от лоза, гъбата кладница, къпина, цвекло и облепиха. Благодарение на съдържанието на витамини В2, В6, В9 и В12 хранителната добавка допринася за производството на червени кръвни клетки и хемоглобин, а съдържанието на желязо улеснява транспорта на кислорода в кръвта.

Омега 3

Мастните киселини са основните градивни елементи на мозъка и нервната система и са от съществено значение за нормалната когнитивна функция.

Пробиотици

Пробиотиците, необходими за храносмилателния тракт, имат положителен ефект върху психичното здраве, укрепвайки способността на организма да се справя със стреса.

Пробиотик Pearls Ацидофилус (Probiotic Pearls acidophilus)- при газове и подут корем

 

 

Полезните пробиотици могат да помогнат за предпазване от случайни газове, подуване на корема и запек. Пробиотичните перли Ацидофилус доставят активни култури там, където имате нужда от тях – гарантирано.
Съдържат рибни и млечни протеини.

Гама-аминомаслената киселина

Гама-аминомаслената киселина е невротрансмитер в мозъка, необходим за производството на хормона серотонин.

Магнезий (Mg)

Тревожност, объркване, проблеми с паметта, депресия могат да бъдат симптоми на липса на минерала магнезий. Коригирайте недостига с най-добрите предложения от нашия онлайн магазин.

L-Theanine

Тази аминокиселина има положителен ефект върху умствената дейност и се препоръчва при прекалена нервна възбуда.

Лайка

От столетия насам чаят от лайка се използва като естествено средство за намаляване на възпалението, безпокойството и като средство за лечение на безсъние.

лайка при паническа атака

Всъщност, лайката обикновено се разглежда като лек успокояващ или индуктор на съня.

Успокояващите ѝ ефекти могат да се отдадат на антиоксидант, наречен апигенин, който се съдържа в изобилие в чая от лайка. Апигенинът се свързва със специфични рецептори в мозъка, които могат да намалят тревожността и да предизвикат сън.

Корен от валериана

Валериана е билка, която се прилага от векове за лечение на проблеми като безсъние, нервност и главоболие.

В исторически план билката валериана се използва в Англия по време на Втората световна война за облекчаване на стреса и безпокойството, причинени от въздушните нападения.

Заключение:

Спокойствието, намаляването на паническите атаки и добрият сън са от решаващо значение за цялостното здраве.

За съжаление, около 30% от хората страдат от безсъние или хронична неспособност да заспят. Хранителните добавки са популярно средство, което ще помогне на човек да се отпусне и да постигне душевно равновесие и прилив на нови сили – както физически, така и емоционални.

В продължение на векове билките, които се съдържат в хранителните добавки, представени в днешната статия, се използват по целия свят като естествени лекове за здравето на нервната система.

Съвременните изследвания също подкрепят способността на лечебните растения да подпомагат не само по-доброто качество на съня, но и преодоляване на паниката, безпокойството, апатията и липсата на енергия.

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *