Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алексия Кларк: По-добре е да ходите бързо, отколкото да бягате, ако искате да отслабнете

Уморени ли сте от борбата с наднорменото тегло? Обезсърчени ли сте да пробвате диета след диета и въпреки това да не постигате желания резултат?

отслабнете
За да отслабнете трябва да ходите с бързо темпо

Всъщност, можете да отслабнете без много усилия, категорична е Алексия Кларк.

Коя е Алексия Кларк?

Алексия Кларк познава добре всички фитнес нива, които са склонни да се харесат на по-широката аудитория. Нейните близо 2 милиона последователи в Instagram с право предполагат, че тя е част от клана на личните треньори на знаменитостите! Комбинацията от достъпност и уникални методи за обучение направи Алексия огромен хит както сред онези, които тепърва започват да отслабват, така и сред по-напредналите фитнес маниаци.

Ако нищо, което сте пробвали досега за да отслабнете, не е дало резултат, опитайте нещо лесно и достъпно. Според Алексия Кларк основното е да знаете какво точно е необходимо за това. В тази статия ще споделим с вас най-доброто обяснение как бързо да се отървете от излишните килограми с помощта на най-обикновена разходка в парка.

Алексия Кларк

Хората, които периодично гладуват, пият лаксативи и диуретици и правят парна баня, за да видят по-малко число на кантара, са обречени на провал. Нищо от горното няма да помогне. Задължително е да се практикува подходяща физическа активност. Само чрез нея ще бъде възможно изгарянето на мазнини в мускулите. Не си правете илюзии, няма супер диети, които да ви помогнат бързо да отслабнете. 90% от мазнините „изгарят“ в мускулите, при условие че присъства кислород, а това може да се постигне единствено и само чрез движение.

Единственият начин да отслабнете е да ходите повече и по-бързо

Някои ще си помислят, че това не е сериозно. Ако бягането сутрин, плуването и фитнеса не решават проблема, как ще се справи редовното ходене? Но това наистина е възможно, и се потвърждава както от Алекса Кларк, така и от други водещи експерти в областта на отслабването. Ходенето е полезно, защото:

• По време на движение мазнините се окисляват в мускулите, както онези които работят, така и другите, които са в покой;
• Колкото повече човек се движи, толкова по-активно тялото му развива способността да изгаря мазнини;
• 60 минути енергично ходене променя нивото на регулиращите апетита хормони грелин (стимулиращ апетита) и пептид (потискащ апетита). В резултат на ходенето нивото на грелин пада, а нивото на пептида се повишава. Тоест, човек не чувства глад;
• Ако се движите по-често със спокойно темпо, без прекомерно усилие, ще можете да „изгорите“ повече мазнини, тъй като тялото няма да се уморява.

И така, редовното ходене причинява редица важни промени в тялото:

• Активират се хормони, които подпомагат разграждането на мазнините;
• Повишава се мускулният тонус, което води до увеличен разход на енергия през деня;
• Няма остро чувство на глад и желанието за въглехидратни храни намалява.

Също така имайте предвид, че най-големите мускули в човешкото тяло са мускулите на краката. Те са най-развити и в същото време уморени при затлъстелите хора, тъй като всеки ден трябва да „носят“ десетки излишни килограми. Затова трябва да им се помогне! Тренирайте мускулите на краката – ходете по-често пеша. По тихите улички и в парка, като част от вашата програма за спорт или за да отидете на работа. За това не е необходима специална спортна екипировка, безплатно е, а абонаментът за басейн или фитнес клуб струва много.

Защо бързото ходене е по-ефективно от бягането?

Американски учени са провели няколко интересни проучвания. За 6 години са наблюдавали 50 хиляди фенове на бързото ходене и бягане. Резултатите от изследванията показват, че бързото ходене е по-ефективно за намаляване на наднорменото тегло, тъй като позволява на тъканите да усвояват по-добре кислорода.

Доказано е, че при хора, които предпочитат да ходят много и бързо, рискът от развитие на съдови и сърдечни заболявания намалява със 7,2%. За сравнение, при хората, които не са фенове на бързото ходене, фамилно обременени са и рискуват да развият сърдечно-съдови заболявания, те са намалели само с 2,2%.

Колко време трябва да отделите за разходка?

Направете изчисление, като използвате лесна формула: извадете възрастта си от 180 и сравнете полученото със сърдечната честота – това е показател, който не трябва да се надвишава по време на аеробни упражнения. Например, ако сте на 40 години, тогава при ходене пулсът трябва да бъде в рамките на 140 удара в минута. Определянето дали сърдечната честота е оптимална не е трудно:

• ако ви се диша през устата и ви е трудно да дишате през носа, забавете;
• ако след 20 минути ходене не сте се уморили и не се задъхвате, ускорете.

Представете си, че закъснявате за работа – тази скорост на ходене ще бъде най-правилната, съветва Алексия Кларк.

Опитайте се да ходите поне един час всеки ден, защото в противен случай няма да постигнете желания и лечебен ефект, а ако ходите по-дълго, ще се изморите.

Ако на хората с наднормено тегло не се препоръчва да се занимават с джогинг и интензивен фитнес, поради повишения риск от проблеми със ставите и сърцето, тогава ходенето е възможно и полезно за абсолютно всички. Когато тялото е обучено да ходи бързо, когато сърцето ви свикне и не прескача лудо, когато спрете да се задъхвате след 15 минути по-бързо ходене, ще бъде възможно да увеличите натоварването и да започнете да тичате.

Източник: myfitnesshub.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *