Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква генитална инфекция може да доведе до рак?

Една обикновена на пръв поглед генитална инфекция може да донесе със себе си много невидими и фатални последствия


Защо е важно да посещавате гинеколог поне веднъж годишно, да правите необходимите изследвания, и защо папилома вирусът е опасен – отговаря акушер-гинеколога Олга Каменева.

За това как да не се заразите с опасния папиломен вирус и дали хормоналните контрацептиви наистина могат да доведат до безплодие – прочетете компетентните отговори на специалиста.

Внимавайте с инфекциите!

За съжаление, броят на пациентите с различни видове възпалителни и инфекциозни процеси е достатъчно голям, дори притеснително висок. Но сега лошото е, че най-често младите момичета и жени посещават лекар, когато вече са бременни. Провежда се първия преглед и става ясно, че има инфекция и възпаление, казва акушер-гинеколога Олга Каменева. Започва лечение, предписват се антибиотици, а за детето и майката по време на бременността те са много вредни. Организмът на бременната жена обикновено е отслабен, тя не е приемала необходимите витамини, за да се подготви за зачеването, и като резултат – усложнения, заплаха от спонтанен аборт и различни патологии при детето. Но защо е необходимо това?

В крайна сметка, много по-лесно е, когато планирате бременност да се подложите на преглед и, ако е необходимо, да се излекувате, както и да започне прием на необходимите витамини, съветва специалистката. Например, фолиева киселина, защото се знае, че тя е в малка доза при бременната жена.

Какви инфекции са най-чести и с какво заплашват женския организъм?

Трудно е да се отделят някои от най-опасните, казва акушер-гинеколога Олга Каменева. Всички инфекции, предавани по полов път, ако не се лекуват, могат да доведат до много тъжни и опасни последици. Ето защо, ако не искате сериозни проблеми, използвайте контрацептиви.

Инфекциозните реагенти са онези заболявания, които жената не вижда и не усеща. Те не дават конкретна симптоматика и за да се определят, трябва да отидете на лекар за преглед.

Една жена трябва да разбере, че всеки от партньорите ѝ, при условие че сексът е незащитен, оставя някаква инфекция в нея. Тук е важно да се отбележи, че мъжете рядко се разболяват, но са носители на инфекции. Например папилома вирусът, за който трябва да се говори много и да се приема особено сериозно.

Рак и безплодие

Защо папилома вирусът е толкова опасен, как да го идентифицираме и най-важното – да го излекуваме?

Човешката папиломавирусна инфекция е болест, предавана по полов път. И дори ако не се наблюдават видимите му прояви при хората, все пак това неразположение е доста сериозно и опасно. Освен това, всяка година лекарите отбелязват общо увеличение на броя на пациентите с това заболяване. Най-лошото е, че папиломавирусите имат онкогенни свойства и следователно те могат да провокират онкологични заболявания.

Важен метод за установяване на диагнозата е цитологията на биопсичните проби и намазките. Така нареченият пап тест се провежда, ако има лезия на шийката на матката и влагалището при жената. Човек е в състояние да победи тази инфекция само благодарение на собствения си имунитет, тъй като досега не са намерени антивирусни лекарства срещу нея. За да не се заразите, е необходимо да нямате хаотични сексуални отношения, да използвате контрацептиви и поне веднъж годишно да се преглеждате при гинеколог.

В допълнение към такава ужасна диагноза като рак, нелекуваните инфекции и възпалителните заболявания също могат да доведат до безплодие, както на жената, така и на мъжа. Ако по-рано само 30% от мъжете страдаха от безплодие, то с течение на времето те стават 50%.

Следователно, не можете да се справите сами!

Направете преглед, проверете партньора си, когато планирате дете, преминете всички необходими тестове. От бездействието си вие сами ще страдате, преди всичко, и разбира се – вашите близки.

Говорихте много за контрацепцията, но коя е по-добра? Съществува мнение, че приемането на хормонални контрацептивни лекарства може да повлияе неблагоприятно на жени, които не са родили. Така ли е?

В чужбина дълго време, за да се защитят, веднага използват презерватив и орален контрацептив. Ето защо е по-добре да изберете по-безопасния, лесен и достъпен начин за предпазване по време на полов акт.

Има толкова много митове и неистини за противозачатъчните хапчета. Но това са само митове и нищо повече. Те не само не могат да допринесат за безплодие, те се предписват и на онези жени, които трудно забременяват. И в повечето случаи този метод дава положителен резултат. В допълнение, заслужава да се отбележи, че приемът на орални контрацептиви е превенция на рак на яйчниците. Ако жена на 4-5 години постоянно приема противозачатъчни таблетки, тя може да бъде на 90% сигурна, че яйчниците й са в ред.

Такива митове, за съжаление, са много често срещани

Няма нужда да гадаете, да слушате и да четете неистини. Запазете си час при гинеколога и го попитайте за всичко, което ви интересува. Тези отговори ще бъдат най-надеждните.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *