ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква генитална инфекция може да доведе до рак?

Една обикновена на пръв поглед генитална инфекция може да донесе със себе си много невидими и фатални последствия


Защо е важно да посещавате гинеколог поне веднъж годишно, да правите необходимите изследвания, и защо папилома вирусът е опасен – отговаря акушер-гинеколога Олга Каменева.

За това как да не се заразите с опасния папиломен вирус и дали хормоналните контрацептиви наистина могат да доведат до безплодие – прочетете компетентните отговори на специалиста.

Внимавайте с инфекциите!

За съжаление, броят на пациентите с различни видове възпалителни и инфекциозни процеси е достатъчно голям, дори притеснително висок. Но сега лошото е, че най-често младите момичета и жени посещават лекар, когато вече са бременни. Провежда се първия преглед и става ясно, че има инфекция и възпаление, казва акушер-гинеколога Олга Каменева. Започва лечение, предписват се антибиотици, а за детето и майката по време на бременността те са много вредни. Организмът на бременната жена обикновено е отслабен, тя не е приемала необходимите витамини, за да се подготви за зачеването, и като резултат – усложнения, заплаха от спонтанен аборт и различни патологии при детето. Но защо е необходимо това?

В крайна сметка, много по-лесно е, когато планирате бременност да се подложите на преглед и, ако е необходимо, да се излекувате, както и да започне прием на необходимите витамини, съветва специалистката. Например, фолиева киселина, защото се знае, че тя е в малка доза при бременната жена.

Какви инфекции са най-чести и с какво заплашват женския организъм?

Трудно е да се отделят някои от най-опасните, казва акушер-гинеколога Олга Каменева. Всички инфекции, предавани по полов път, ако не се лекуват, могат да доведат до много тъжни и опасни последици. Ето защо, ако не искате сериозни проблеми, използвайте контрацептиви.

Инфекциозните реагенти са онези заболявания, които жената не вижда и не усеща. Те не дават конкретна симптоматика и за да се определят, трябва да отидете на лекар за преглед.

Една жена трябва да разбере, че всеки от партньорите ѝ, при условие че сексът е незащитен, оставя някаква инфекция в нея. Тук е важно да се отбележи, че мъжете рядко се разболяват, но са носители на инфекции. Например папилома вирусът, за който трябва да се говори много и да се приема особено сериозно.

Рак и безплодие

Защо папилома вирусът е толкова опасен, как да го идентифицираме и най-важното – да го излекуваме?

Човешката папиломавирусна инфекция е болест, предавана по полов път. И дори ако не се наблюдават видимите му прояви при хората, все пак това неразположение е доста сериозно и опасно. Освен това, всяка година лекарите отбелязват общо увеличение на броя на пациентите с това заболяване. Най-лошото е, че папиломавирусите имат онкогенни свойства и следователно те могат да провокират онкологични заболявания.

Важен метод за установяване на диагнозата е цитологията на биопсичните проби и намазките. Така нареченият пап тест се провежда, ако има лезия на шийката на матката и влагалището при жената. Човек е в състояние да победи тази инфекция само благодарение на собствения си имунитет, тъй като досега не са намерени антивирусни лекарства срещу нея. За да не се заразите, е необходимо да нямате хаотични сексуални отношения, да използвате контрацептиви и поне веднъж годишно да се преглеждате при гинеколог.

В допълнение към такава ужасна диагноза като рак, нелекуваните инфекции и възпалителните заболявания също могат да доведат до безплодие, както на жената, така и на мъжа. Ако по-рано само 30% от мъжете страдаха от безплодие, то с течение на времето те стават 50%.

Следователно, не можете да се справите сами!

Направете преглед, проверете партньора си, когато планирате дете, преминете всички необходими тестове. От бездействието си вие сами ще страдате, преди всичко, и разбира се – вашите близки.

Говорихте много за контрацепцията, но коя е по-добра? Съществува мнение, че приемането на хормонални контрацептивни лекарства може да повлияе неблагоприятно на жени, които не са родили. Така ли е?

В чужбина дълго време, за да се защитят, веднага използват презерватив и орален контрацептив. Ето защо е по-добре да изберете по-безопасния, лесен и достъпен начин за предпазване по време на полов акт.

Има толкова много митове и неистини за противозачатъчните хапчета. Но това са само митове и нищо повече. Те не само не могат да допринесат за безплодие, те се предписват и на онези жени, които трудно забременяват. И в повечето случаи този метод дава положителен резултат. В допълнение, заслужава да се отбележи, че приемът на орални контрацептиви е превенция на рак на яйчниците. Ако жена на 4-5 години постоянно приема противозачатъчни таблетки, тя може да бъде на 90% сигурна, че яйчниците й са в ред.

Такива митове, за съжаление, са много често срещани

Няма нужда да гадаете, да слушате и да четете неистини. Запазете си час при гинеколога и го попитайте за всичко, което ви интересува. Тези отговори ще бъдат най-надеждните.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *