Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятна почивка без стомашни проблеми – ето какво трябва да направите!

Плановете за безоблачно лято и спокойна семейна ваканция понякога се провалят.

Вместо на морския бряг изкарваме почивката в хотелската стая, без да можем да се насладим на изобилието от вкусотии, с които са отрупани масите край нас. Никой не е застрахован, но със сигурност ако съхраняваме и обработваме правилно храната, ще намалим рисковете тя да е причината за провалената ни почивка.

В горещите храната, която не е прибрана в хладилник, може да се развали само за час. Най-лесно в развъдници на бактерии се превръщат яйцата, млечните продукти и месото. Затова бъдете много внимателни с майонезата, каймата и сладкишите.

стомашни проблеми
Здравей. почивка! Сбогом, стомашни проблеми!

Избирайте здрави плодове и зеленчуци, без петна и наранявания, защото иначе се развалят лесно, с което стават убежища на микробите. Месото купувайте само от проверени магазини й следете за добрия му вид и за срока на годност. През лятото пастьоризираното мляко от супермаркета е по-добрият вариант за трапезата ни.

Различните продукти не трябва да имат контакт помежду си. Затова съхранението на месо и зеленчуци в една кутия не е препоръчително. Разпределяйте добре храната в хладилника и ако е необходимо, използвайте отделни пликове или фолио. При пътуване си осигурете хладилна чанта, като в нея също опаковайте поотделно храната. В случай че нямате такава, вземете само пакетирани храни и добре измити плодове и зеленчуци.

Измиването на плодовете и зеленчуците е важно, за да си осигурим здраве през лятото, но не бива да се превръща в мания. Има хора, които ги мият с топла вода и сапун, а това е изключително вредно. Не използвайте почиствщи препарати, за да измиете храната си, защото те ще се наслоят върху повърхността. В случай че използвате водата от кухненската мивка, оставете я да потече в продължение на няколко минути.

Винаги мийте продуктите със студена вода. Ябълки, круши, праскови и всякакви плодове с дръжки трябва да се почистват по специален начин. Тъй като бактериите и мръсотията се натрупват към края на дръжката, най-добре е да отрежете двата края на плода след измиването му.

Кората на портокалите също трябва да бъде измита, нищо че не я ядем. Тук може да използваме четка, защото бактериите се натрупват в пукнатините и могат да се пренесат върху ръцете или върху ножа, който използвате. После се прехвърлят върху онези части на плода, които ядем.

Четкането под течаща вода може да се приложи и за зеленчуци с дебела кора като тиква и тиквички. Ягоди, малини, боровинки трябва да се измият със студена вода във форма за изцеждане. Марули или други зеленчуци с листа е добре да се накиснат за пет минути в студена вода, а след това също да се измият във форма. Няма да сбъркаме, ако премахнем най-външните листа на марулите, преди да ги накиснем. Няколко минути във вода е удачно да постоят и картофите и морковите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *