Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Елементарен масаж гони пролетната умора – вижте как се прави

Липса на апетит или остър глад, безсъние, главоболие, постоянна отпадналост и загуба на настроение.
Това са сигурни признаци на пролетна умора. Всеки втори човек е изпитвал подобно неразположение, когато времето започне да се затопля. Лошата кондиция се дължи на отслабването на имунната система през зимните месеци, казват специалистите.

Презареждане

Токсините се трупат заради нездравословното хранене, изтощението от настинките и грипа, които сме преборили през зимата. Липсата на слънчева светлина и пресни плодове и зеленчуци в менюто си казват думата точно, когато трябва да сме в приповдигнато настроение заради настъпването на пролетта. Ето защо, за да изживеем пълноценно този прекрасен сезон трябва да се заредим с енергия.

Малки трикове, които не изискват много време и усилие са открили специалистите по нетрадиционна медицина. Благодарение на тях тялото се презарежда, а приливът на енергия бързо гони пролетната умора.

Едно от решенията е разтривка с ябълков оцет. Тя ни помага да сме в по-добра форма през пролетта. Тази процедура отслабва нервното напрежение. Тя ще подобри кръвообращението. Освен това ще ви ободри и ще направи кожата ви свежа и опъната. Разтворът се приготвя много лесно – смесете 50% ябълков оцет с 50% вода и го втрийте с кръгообразни движения в тялото.

елементарен масаж
Елементарен масаж с оцет и вода

Разтривайте се преди душ с ръкавица по посока на сърцето.

Не подценявайте и силата на ароматите. Лавандуловото масло е идеално срещу стреса. То успокоява и отпуска. Може да се използва при проблеми със съня вечер, когато непрекъснато си мислите какво още да похапнете. Преди да заспите или когато сте имали тежък ден, пълен със стресови ситуации, нанасяйте по една капка на слепоочията си.

Ментовото масло пък потиска чувството за глад. Според специалистите именно пролетта е сезон, в който често изпитваме непреодолимо желание да се тъпчем. Можем да надхитрим това, като се доверим да природата. Преди да тръгнем за работа, слагаме шишенце със 100% натурално масло в чантата. Когато усетим пристъп на неутолим глад, да може да вдишаме от силния аромат.

Не само че убива апетита, но и заради наситения си мирис, билката премахва усещането за сънливост, което съпътства пролетната умора. Освен че е добър източник на витамин В, бирената мая стабилизира нервите, помага за доброто ви настроение. Тя помага и когато се опитвате да спазвате по-лек режим на хранене.

Упражнения

Внезапен приток на енергия рано сутрин могат да ви дадат няколко елементарни упражнения. След като се събудите, хванете дланите на ръцете си пред гърдите и задръжте за около 10 секунди, като вдишвате и издишвате дълбоко.

Повторете това пет пъти и ще се заредите с енергия, а и ще почувствате внезапен прилив на оптимизъм. След като направите упражнението, вместо кафе изпийте един чай от индийско орехче, което ще помогне да изчистите опасните токсини от тялото.

източници:Телеграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *