Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е най-лесният, ефективен и безплатен начин за преборване на депресията

Физическата активност е полезна за мозъка. Заедно с мускулите тя подсилва доверието в собствените сили, спокойствието на душата и интелектуалните способности.

Повече сила, по-добра стойка на тялото, по-голяма издръжливост – всичко това можем да постигнем чрез физическите усилия, които действат като лекарство. Упражненията укрепват сърцето, помагат срещу болките в гърба и подсилват имунната система. Но има и друго – физическата активност помага да мислим по-добре и ни прави по-уверени.

преборване на депресията
Запомнете: Спортът е перфектно средство срещу депресивното настроение

Движението … носи удоволствие

По време на физическите упражнения в организма се произвеждат ендорфини, които преборват страха и безпокойството, носят спокойствие и облекчават болките.

… освобождава съзнанието

Мозъкът се съсредоточава върху упражненията. През това време челната мозъчна кора, която управлява логическото мислене, си почива от ежедневния стрес.

… развива интелекта

Изследвания показват, че след спортни занимания хората по-лесно решават сложни проблеми и паметта им се подобрява.

… преборва депресията

Психиатрите използват спорта като средство срещу депресивното настроение. Осъзнаването на подобрените физически способности е източник на радост и добро самочувствие, което помага за решаването на всички житейски проблеми.

Използвайте мебелите вкъщи

Нямате нужда от специални уреди, за да стегнете тялото си.

– За изваяно дупе

Използвайте табуретка или високо стъпало. Застанете в права позиция, ходилата трябва да са раздалечени на ширината на ханша. Изпънете ръце напред, сгънете коленете и спуснете надолу седалището, докато докосне табуретката. След това се изправете. Повторете 15 пъти. За по-голям ефект задръжте в сгънато положение около 10 секунди, преди да се изправите.

– За изправен гръб

Седнете на ръба на дивана, като бедрата ви изцяло останат извън седалката. Изправете добре торса. В тази позиция се укрепват мускулите на гръбнака. Ако усетите „дърпане“ в гърба, това означава, че правилно изпълнявате упражнението.

– За фини глезени

Изправете се до кухненската маса и се хванете за ръба й. Повдигнете се на пръсти, като стягате дупето.

Останете в тази позиция около 5 секунди и спуснете ходилата си на пода. Повтаряйте упражнението, докато усетите парене в мускулите на прасците.

– За прибран корем

Поставете ръцете си от лактите надолу върху масата. Изпънете краката си назад, така че тялото да застане в права линия с наведена надолу глава. Повдигнете раменете и главата си едновременно – трябва да почувствате опъване в корема и гърба. Задръжте така 30 секунди. Повтаряйте упражнението в продължение на 5 минути.

Заяквайте по време на обичайните всекидневни дейности

– Докато разхождате кучето

Всекидневната разходка с вашия любимец е изключително средство за стягане на мускулите на краката и на дупето. Освен това заяква и гърбът. За 20 минути можете да изгорите 200 калории и да стопите мазнината от бедрата.

Същото става и без куче. По възможност изберете променлив терен, който на места се издига – така ще бъдат стимулирани и по-рядко използвани мускули на краката, а разходът на калории ще се увеличи с 30%.

– Докато бутате детската количка

Най-активни при тази дейност са мускулите на ръцете и раменете. Опитайте да бутате количката с едната ръка, след 10 крачки я сменете с другата – така ще се стимулират по-добре мускулните влакна.

Същото става и с друг вид предмет на колела.

– Докато пазарувате

И тук има бутане на количка, което е равнозначно на 160 изгорени калории за 30 минути. Колкото повече покупки имате, толкова повече калории изгаряте. Посягането към продуктите и слагането им в количката е гимнастика за мускулите на ръцете и на корема, който при тези движения се прибира.

За дупето можете да поработите, докато чакате на касата – стягайте ритмично седалищните мускули. Това невидимо за околните упражнение тонизира също външната и вътрешната страна на бедрата.

– Докато метете

Почистването на пода е прекрасен начин да стегнете тялото си. Движенията напред и назад с ръцете стимулират мускулите на гърба, гръбначният стълб се разтяга и това води до по-добра стойка. При всеки замах с метлата повдигайте раменете нагоре, чак до ушите, а при следващото движение ги спускайте надолу.

Хитри упражнения за тези, които не обичат спорта

На тялото му е все едно дали наричате движенията си спорт или нещо друго. Всеки ден използвайте различни поводи, за да бъдете физически активни – застанете прави на един крак, прескачайте по едно стъпало, докато се изкачвате, или пък правете редовно лесните упражнения, които ви предлагаме тук.

– В седнала позиция закрепете кофа между ходилата си и движете бавно нагоре и надолу опънатите си крака. Повторете 10-20 пъти.

– Седнали на стол, правете наклони встрани надясно и наляво, като докосвате пода с пръстите на ръцете.

– Застанете в прав стоеж, наведете се от талията напред и с изправени крака търкайте пода няколко минути с парцал.

– Походете няколко минути боси. След това седнете на стол, поставете списание на пода и се опитайте да го разлиствате с пръстите на краката.

източници:Журнaл,Pixаbay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *