Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болките в таза, краката и стъпалата и тяхното лечение с алтернативна медицина

Болките може да се появяват в част или в целия крак, включително таза, бедрото, коляното, прасеца и стъпалото. Когато болката се чувства в областта на самата става (където се съединяват две кости) и се придружава от подуване, топлина или вдървеност, е възможно да има някакво основно заболяване, например артрит, или мускулно-скелетна дисфункция на ставата. Когато болката се разпространява дифузно по крака, може да е причинена от гръбначна или тазова дисфункция или да е “препратена” от гърба.

ОПЛАКВАНИЯ ОТ БОЛКИ В ТАЗА

Болки в таза/ханша
Болки в таза/ханша

Причините за оплаквания в таза и свързаната с тях болка са много и включват артрит и минало изкривяване на става. Механична дисфункция в таза, кръста или колената също може да предизвиква такива оплаквания, а е възможно в основата да се крие някаква инфекция.

Лечение

Жизненоважно е човек да почива достатъчно, тъй като напрягането утежнява състоянието. Избягвайте да седите с кръстосани крака.

Диета и хранене. Както при артрит.

Препоръчват се следните хранителни добавки:

Една от основните съставки на ВИРУМИН ВИТАЛ е зеленият овес, който играе важна роля в правилното функциониране на костно-ставната система. Съдържа 39% люспи от елда, 31% цвят от хибискус, 7,5% плодове от арония, 8% зелен овес, 3% корен от женшен, 3,5% корен от джинджифил, 8% листа от бяла черница.

Екстрактът от зеленоуста мида забавя износването на ставите, като внася в организма недостигащите вещества. Ефективно средство за намаляване на болките и ограничаване на дегенеративните процеси при заболявания на опорно-двигателния апарат.

Хидротерапия. Студените компреси са полезни.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупресура. Тя ще намали болката.

Акупунктура. Лечението е насочено към балан­сиране на енергията.

Техника на Алекзандър. Ще се преподават упражнения за осъзнаване на позата.

Хиропрактика. Често срещани методи на лечение са наместването на гръбнака, таза и бедрата. Практикът ще изследва проблема цялостно.

Хомеопатия. Специфичните лекарства са Arnica 6с и Rhus tox. 6с.

Остеопатия. Специфичната работа върху бедрата и околните структури, както и върху таза и гръбнака, е най-добрата форма на лечение. Роафинг. Лечението се състои от разширяване на таза и интеграция на позата.

Масаж. Той трябва да е здрав и дълбок с кремове от Ruta grav. и Arnica и камфорово и джинджифилово масло.

АРТРИТ В КОЛЯНОТО

Артритът в коляното е възпаление на коленната става и прекалено много течност над капачката на коляното, причинена от триене или натиск върху коляното при клякане. Възпалението и течността пречат на свободното движение на ставата, причинявайки болка, подуване и топлина.

Лечение

Трябва да се носят наколенки, когато се кляка, или да се използват гумени подплънки, за да се намали натискът върху капачките. След спадане на отока се препоръчват упражнения в рамките на търпимост на болката, за да се засилят бедрата.

Диета и хранене. Витамини А, С и В-комплекс могат да се добавят, за да се намали тежестта на оплакванията и да се насърчат изцелителните процеси на тялото.

Препоръчват се следните хранителни добавки:

ФЛЕКС КОМПЛЕС е предназначен за хора с проявени артрози (остеоартроза, остеохондроза, артрит, ревматизъм), резултат от които са затруднени движения и болки в тазобедрените и колянните стави.

Супер калций от червени коралови водорасли вземайте при проблемни кости – помага при намалена костна плътност, остеопороза, артрит, остеоартрит, болки и скованост в костите и ставите. Действа облекчаващо! Заздравява кости, зъби, коса, кожа и нокти.

Хидротерапия. Трябва да се налагат студени компреси върху засегнатата област, когато тя се възпали.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупресура и акупунктура. Практикът ще адресира специфични точки.

Хиропрактика. Специфично наместване на стави, както и на гръбнака и на таза.

Билкова медицина. Черен оман и бръшлян (използвани като лапи върху засегнатата област) и запарки от лайка и пасифлора (часовниче), приемани вътрешно.

Хомеопатия. Специфичните лекарства включват Ruta grav. 6с, Arnica 6с и Bryonia 6с.

Масаж. Препоръчва се локален масаж с крем от Ruta grav., тигрова мас и масла от джинджифил и лавандула.

Остеопатия. Тя е полезна за специфична работа върху коляното и заобикалящите го структури.

Съвети

Изброените заболявания могат да предизвикват болка в ханша. Те трябва да се диагностицират и да се лекуват от лекар: абсцеси, вторичен рак и инфекции, тежък остеоартрит и остеопороза.

СИНДРОМ НА НЕСПОКОЙНИТЕ КРАКА

Неспокойни крака
Неспокойни крака

Това е изненадващо често срещано оплакване, характеризирано с болка, спазми, иглички и бодли и парещо усещане в краката. Обикновено е по-тежко през нощта и след продължително стоене прав и по принцип се облекчава чрез движение. Причината за този синдром не е известна, макар че свидетелствата сочат за възможен дефицит на желязо, особено при жените, и намалена циркулация към нервите на мускулните влакна на краката. Синдромът на неспокойните крака е по-често срещан при бременност, в средната възраст, сред пушачите и тези, които приемат много кофеин.

Лечение

Физическите упражнения, включително ходене, каране на колело и плуване, ще подобрят циркулацията. Автомасажът може да способства за намаляване честотата на пристъпите.

Диета и хранене. Увеличете приема на богати на желязо храни, включително изсушени плодове, листни зелени зеленчуци, птиче месо, риба, магданоз, праскови, тиквени семки и червено месо. Има известни доказателства, че витамин Е има терапевтичен ефект, а богатите на този витамин храни са зеленчуковите мазнини, семената, ядките и пшеничените зародиши. Избягвайте чая два часа преди и след ядене (той потиска абсорбирането на желязо) и намалете консумацията на кафе, кока-кола и шоколад. Nat. sulf. (биохимична тъканна сол) може да се препоръча от диетолог. Добрите поливитаминни и минерални добавки, особено витамини А, С и Е и цинк, трябва да се използват за превантивно лечение.

Препоръчват се следните хранителни добавки:

МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ + ЛУТЕИН попълва възможните дефицити на организма от витамини. Комбинацията им с важни минерални съставки позволява на организма да функционира пълноценно, набавяйки си компоненти, недостигащи при съвременния тип хранене.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Лечението ще е насочено към всички точки на крака и към енергийния баланс.

Билкова медицина. Цялото лечение е индивидуално приспособено, но една от следните билки, приемана като чай, е полезна: валериан, върбинка, джинджифил, овес, limeflower и конски кестен.

Хомеопатия. Докато се започне конституционално лечение, опитайте Causticum 30c и Zinc 6с.

Остеопатия. Вашият остеопат ще подобри телесната механика, нервния и кръвния поток.

Масаж. Дълбокият масаж, масажът за релаксация, ролфингът и шиатцу са все подходящи за лечение на този синдром, защото осигуряват облекчаване на симптомите и често водят до пълно излекуване.

ПРОБЛЕМИ СЪС СТЪПАЛАТА

В стъпалата има голям брой кости и мускули и следователно съществуват много оплаквания, които са свързани с тях. Травмите, навяхванията, лошата поза и артритът са отговорни за мнозинството от проблемите със стъпалата, причинявайки болки и дисфункция в глезените с последващите трудности при ходене.

НАВЕХНАТ ГЛЕЗЕН/БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА

Навехнат глезен
Навехнат глезен

Навяхванията обикновено се причиняват от рязко изместване и причиняват болка, засилваща се с движението или при поставяне тежестта на тялото върху крака. Мястото се подува и вероятно ще посинее. Възможно е да има увреждане и на лигаментите. Консултирайте се с лекар, за да проверите дали не сте претърпели малка фрактура, ако болката продължи повече от седмица.

Лечение

Кракът ви трябва да почива известно време всеки ден. Възстановяването се подпомага чрез леки упражнения на глезена с клатеща се дъска, придвижвайки крака в кръгово движение и разтягайки прасеца.

Диета и хранене. Биохимичната тъканна сол Ferr. phos. се препоръчва при навяхвания.

Хидротерапия. Препоръчва се смяната на горещи и студени компреси.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура и акупресура. Ще се предприеме стимулация на релевантните точки.

Билкова медицина. Вашият хербалист може да препоръча лапи от куркума, черен оман и/или джинджифил.

Царски билки за опорно двигателната система се препоръчват при проблеми с опорно-двигателния апарат, заболявания на костите и ставите, ревматизъм, артрит, остеопороза, полиартрит, болки в костите и ставите, изкълчвания, счупвания.

Хомеопатия. Специфичните лекарства включват Arnica ЗОс, приета веднага след травмата, и след това на всеки час. Вземете Rhus. tox. 6с и Ruta grav. 6с четири пъти дневно.

Остеопатия. Лечението ще е насочено към специфична мобилизация на глезена и на стъпалото и интеграция на крака с таза и торса.

ПАДНАЛ СВОД/БОЛКИ В СТЪПАЛОТО

Паднал свод
Паднал свод

Общата болка на крака, която не е резултат от травма, обикновено се чувства в средата на стъпалото и може да се причинява от прекомерно напрежение върху самото стъпало или от наднормено тегло, или от стоене или ходене дълго време. Втвърденост, подуване на палеца на крака и мазоли могат да допринасят за дискомфорта. Болката в крака обикновено води до проблеми с позата и причинява болки в мускулите на прасеца.

Падналият свод се появява, когато повдигнатата арка на стъпалото падне, така че целият крак стъпва плоско на земята (дюстабан). Това състояние може да е вродено (някои хора се раждат дюстабанлии, а при други сводът не се развива нормално), да е резултат от надебеляване, неудобни обувки или отслабени мускули на стъпалото.

Лечение

Препоръчват се упражнения, включително повдигане на неща с пръстите на крака и люлеене върху крака от петата до палеца.

Хидротерапия. Горещите бани на стъпалата с есенциални масла от евкалипт и розмарин трябва да се сменят със студени бани с прибавени няколко капки есенциално масло от мента.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Масаж. Дълбокият масаж на стъпалото, прасеца и горната част на крака облекчава симптомите и стимулира мускулите.

Остеопатия. Краниалната остеопатия може да се използва за коригиране на неразвитите сводове при бебета и деца.

Хиропрактика. Възрастните трябва да се консултират с хиропрактик за специфична мобилизация на ставите.

ПОДУВАНЕ НА ПАЛЦИТЕ НА КРАКАТА И МАЗОЛИ

Подуване и мазоли
Подуване и мазоли

Подуването на палците на краката са болезнени, отоци на тъкани над ставата в основата на палеца на крака. То започва като възпаление на ставата, която се подува, лежащата отгоре кожа се зачервява, втвърдява и боли. Ако се остави нелекувано, лигаментите на палците се скъсяват, сливайки пръстите и оставяйки ги завинаги деформирани. Подуването на палците на краката се причинява от носенето на неудобни обувки, но може и да е наследствено. Мазолите са болезнени места от твърда кожа, които възникват в резултат от прекомерен натиск върху повърхността на кожата на пръстите или на ходилата. Мазолите обикновено се причиняват от носенето на неудобни обувки, но могат да се появят и когато обувките се носят без чорапи. Te са най-често срещани при хора с висок свод, защото той увеличава натиска върху пръстите при ходене.

Лечение

Важно е да се носят удобни, професионално приспособени обувки. Трябва да си гарантирате почивка на краката всеки ден. Може да се носи кръгъл лейкопласт за мазоли, за да се намали натискът върху самия мазол. Консултирайте се с педикюрист за тежките случаи.

Диета и хранене. Биохимичните тъканни соли за подуване на палците на краката включват Ferr.phos. и Kali mur.

Масаж. За да лекувате подуването на палците на краката, ги масажирайте с масло от мента, смесено с леко неутрално масло, за да стимулирате циркулацията и да предотвратите подуването. Мобилизирайте сами палеца си, като нежно го дърпате и го въртите.

Мазолите могат да се масажират с топло масло, за да омекотите втвърдената кожа, преди да я отстраните.

Хомеопатия. Специфичните лекарства могат да включват Belladonna, Bryonia, Pulsarffla и Ruta grav

Хидротерапия. Бани на краката със синап, английска сол, арника и масла от мента, лавандула, лайка и здравец ще облекчат симптомите и ще намалят подуването.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Болките в таза, краката и стъпалата и тяхното лечение с алтернативна медицина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *