Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълномаслените млека предпазват от диабет

Пълномаслените млека и млечните изделия с висок процент масленотс намаляват риска от диабет. Млечните продукти съдържат мазнини, които са полезни за човешкия организъм, твърдят шведски учени.

mlekИзследователски екип от университета в Лунд доказаха корелацията между потреблението на пълномаслени млечни продукти и намаления риск от развитието на диабет от втори тип. Според изчисленията на шведските учени това намаление е около 20 процента, потвърждават от medikforum.ru.

Изследването обхваща над 27 000 човека на възраст от 45 до 74 години. В началото на 90-те години на миналия век те дали подробна информация за хранителните си навици и предпочитания. 20 години по-късно същите хора били поканени да отговорят на старите въпроси. Планирани били и обстойни медицински изследвания, както впрочем и при първата анкета.
Сравнявайки тези данни с информацията за начина на живот и хранене, медиците открили въпросното съответствие. Оказва се изключително важно от какви източници организмът си набавя мазнини. И въпреки, че месото и млечните продукти дават на организма наситени мазнини, пълномаслените млека все пак са полезни.

И месото, и млякото съдържат наситени мазнини – но в млякото се съдържат някои мастни киселини и очевидно това е причината хората, които консумират млечни продукти с висока масленост, да не са изложени на такъв висок риск от диабет.
Интересната теза все пак се нуждае от още доказателства: не са малко хората, чиито нагласи спрямо високомаслените млека не са положителни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *