Вижте тези камъни какво лекуват!

Лечебните свойства на скъпоценните камъни се изучават от много години, например аквамаринът често се свързва с тимусната жлеза, изумрудът се използва за лечение на сърцето…

kamaniАквамарин

Аквамаринът често се свързва с тимусната жлеза. Той е много успокояващ, ако се носи като огърлица. Лечителите го използват, за да помогнат за намаляване на задържането на течности. Той е бил използван и за успокояване на нервите.

Римляните са използвали аквамарин за заболявания на стомаха и смятат, че той може да лекува чернодробни неприятности.

Изумруд

Изумрудът се използва за лечение на сърцето. Неговата сила е най-мощна при пълнолуние. Някои култури смятат, че изумрудът лекува всяка болест на очите. Изумрудът се поставя във вода за една нощ и водата се излива върху очите на следващия ден.

Това е камъкът на голямата хармония, мъдрост и любов. Ако подарите на любимия изумруд, той ще ви отговори със същата любов.

Лунен камък

Лунният камък се използва от лечителите за стимулиране на функционирането на епифизната жлеза и балансиране вътрешните хормонални цикли с ритъма в природата. Това е камъкът на вътрешната сила.

Източници

Има два вида лунни камъни. Видът адулария е почти прозрачен бледо сив или сребристо бял или със син блясък. Той се намира главно в Шри Ланка, Бирма, Индия и Мадагаскар. Другият вид е от групата фелдшпат. Те са полупрозрачни с бледо, блестящо отражение и идват главно от Канада.

Огнен опал

Той помага за облекчаване на енергийните дефицити; стимулира половите органи и надбъбречните жлези.

Източници

Огненият опал обикновено се намира във вулканичните скали на южната част на Мексико, близо до полуостров Юкатан. Също може да се намери в отдалечените райони на Русия.

Гранат

Най-много ползи има от червения гранат. Той се свързва с лечение на щитовидната жлеза и далака. Помага, когато се носи над областта, която е засегната.

Гранатът е камък на чистота и истината, както и символ на любов и състрадание. Той може да спомогне за повишаване на сексуалното желание.

Източници

В момента най-голямата доставка на гранатите в света е от континента Африка. Други източници на гранат включват Индия, Русия, Бразилия и САЩ.

 

Талисманите и амулетите са символи на здраве и дълголетие във фън шуй!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *