Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 стъпки за щастливо сърце

Любопитно е колко много хора не приемат съвети за емоционалното си здраве. Те вяр­ват, че сърцето изисква по сериозни грижи – лекарства, хранителни добавки, строги дие­ти и стандартни спортни програми. Но това не е пълната картина. Научните изследвания са доказали лечебната сила на положителна­та нагласа и звънкия смях. Чувството на оду­хотвореност също би могло да помогне. Това не е алтернативна медицина или пък само­внушение. Щастието има значение. Следва­щите шест стъпки са изключително важни:

здраво сърце, силно сърце, упражнения за сърцето

Душата ви

Вярата, дали в по-висш разум, в мощта на природата или дори в самите себе си, е както основополагаща, така и здравословна. До го­ляма степен това е оптимизъм. Хора, които използват думи като „радост“ и „надежда“, за да опишат отношението си към света, над­живяват по-песимистичните си връстници с десетилетие. Независимо в какво положение сте, силата да прогоните гнева и да прегърне­те хубавите неща в живота е във ваши ръце.

Радвайте се на живота

Някъде в промеждутъка между мига, в който сме напуснали дома на родителите си, и деня, в който подпишем 25-годишен договор за ипотека, спираме да се забавляваме, както преди. Всички ние имаме сериозни отговор­ности на пораснали хора, но имаме и дълг към сърцето си, затова е важно понякога да махваме с ръка и да се радваме на нещата като деца. Изследвания показват, че за хора­та, чиито дни са изпълнени със смях, съ­ществува по-малък риск от сърдечносъдово заболяване от останалите.

Заемете се с практики за релаксация
Животът става все по-забързан, стресът – все по-голям, и рискът от сърдечно заболяване ни следва по петите. Не сте в състояние да промените света, но можете да промените собствената си реакция към събитията в него. Ежедневните практики като медита­ция, йога, отпускане сред тишина, вечерна релаксация преди сън и дори разходка с ку­чето биха могли да неутрализират стреса и да понижат риска от сърдечносъдово заболя­ване.

Пийте по чашка на ден
Според Британската кардиологична фонда­ция хората, които пият по чаша вино с вече­рята си, могат да понижат риска си от сър­дечносъдово заболяване с 30%. Приемът на малко количество алкохол всеки ден се оказ­ва по-полезен от пълното въздържание и със сигурност е по-добър от злоупотребата със спиртни напитки. Интересен е фактът, че виното, особено червеното, има по-благот­ворен ефект от всички останали алкохолни питиета.

Създайте си безопасно убежище
Казват, че домът е там, където е сърцето, така че превърнете дома си в убежище за своето сърце. Създайте си успокояваща ат­мосфера със свежи цветя, домашни расте­ния, музика, удобна спалня и някое тихо кътче, където да отидете, когато имате нуж­да да помислите. Ако прекарвате по-голяма­та част от времето си отпуснати вместо под напрежение, може да намалите риска си от сърдечносъдови проблеми наполовина.

Раздайте се
Сърцето е най-щастливо и най-здраво, кога­то е в компанията на други. Не бъдете толко­ва заети, че да не можете да отделите време за любимите си хора – семейството и прияте­лите.

 

 

 

Прекарвайте поне 20 мин на ден на открито!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *