Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как бързо да се справим с внезапните бодежи?

Любителите на джогинга по­знават добре тази специфич­на болка, която се появява внезапно и е толкова силна, че ги принуждава да спрат на място.

 бодежи, спорт, изтръпване, спазми, крамки

Тя се локализира вля­во или вдясно и може дори да блокира дишането. При­чината е в повтарящото се на всяка стъпка„стръскване“ на гръбначните прешлени, което води до дразнене на нервните окончания, разположени при гръдния кош.

 

Лесни решения на проблема

  • Спрете да тичате и започнете да дишате дълбоко и бавно, дори първите вдишвания да са болезнени. После се протег­нете, за да разтоварите гръбначния стълб от напрежение и да облекчите нервните окон­чания.
  • Хванете се за някой дърве­сен клон и оставете тялото си да виси – от тежестта му прешлените ще се наместят и болката ще отмине.

 

За да не се повтаря бол­ката

Загрявайте достатъчно дълго преди бягане, носете удобни спортни обувки с пружини­раща подметка и избягвайте бетонните настилки.

 

Кога е необходим ле­кар?

Акосимптомите са упори­ти, посетете лекаря, който ще уточни дали не става дума за коремно заболяване (язва на стомаха, камъни в жлъчката), за проблеми на сърцето, пре­шлените или белите дробове, които се проявяват по подобен начин с бодежи.

 

Опасни ли са бодежите в сърцето?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *