Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Примерна здравословна диета при сърдечно-съдови заболявания

Тази диета се съсредоточава върху храни, които подобряват сърдечно-съдовата дейност, премахват плаката от вашите артериалните стени, намаляват риска от развиване на сърдечно-съдови заболявания и подобряват кръвообращението.

Тези храни са с високо съдържание на фибри и здравословни мазнини като мононенаситени и полиненаситени, богати са на антиоксиданти, както и с ниско съдържание на наситени и трансмазнини.

Закуска

Яжте богати на фибри зърнени култури – 1 1/2 чаша овесени ядки, добавете нарязан банан и обезмаслено мляко. Ние препоръчваме да приемате 10 грама разтворими фибри дневно, за да се извлекат най-много ползи за отстраняване на плаките.

Втора закуска

Яжте пресни плодове или зеленчуци. Моркови, зеле, краставица, домат или ябълка, ягоди, череши. Или се насладете на пълнозърнести бисквити, които са направени без частично хидрогенирани масла и резен нискомаслено сирене.

Обяд

Яжте домашна супа. Леща или боб чорба ще ви осигурят допълнително фибри и протеини с ниско съдържание на мазнини. Пълнозърнеста питка хляб, бисквити или царевичен хляб – това можете да си позволите. Ако супата не е по ваш вкус, яжте риба или задушени зеленчуци. Нищо от това, което ядете не трябва да е пържено! Само варено, печено и задушено.

Следобедна закуска

Направете високо-протеинова закуска, състояща се от една шепа фъстъци, орехи или бадеми, заедно с пресни круши или нектарини. Яжте пресни ябълки. Можете също така  да пиете домашен коктейл от пресни плодове и нискомаслено кисело мляко.

Вечеря

Можете да ядете бяло месо от пиле без кожа, риба или соеви храни, като тофу. Задушени гъби и зеленчуци, поръсени с босилек и задължително чеснов сос, който вие сте си приготвили – малко кисело мляко, 2 скилидки чесън и копър.

 

Важно е не само КОЛКО изяждате, а КАК се храните!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *