Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилната позиция и отпушеният нос са ключови против хъркането

Ако хъркате, със сигурност спите повече от своята половинка.

Опитайте и превантивните мерки, предложени по-долу. Понякога е достатъчно само да промените позицията на тялото си по време на сън. В най-честия случай обаче ключът към спокойните нощи е в нормализирането на телесното тегло.

Заемете правилна позиция за сън

  • Повдигнете главата и раменете с няколко допълнителни въз­главници, за да не лежите хоризонтално по гръб. Това може да предотврати блокирането на дихателните пътища.
  • Повдигнете единия край на леглото върху дървени трупче­та, така че нивото му откъм главата ви да е по-високо.
  • Обърнете се настрани. Не е сигурно, че ще останете в това положение до сутринта, но все пак преди да заспите, легнете на една страна и обхванете с ръце възглавницата. Избягвайте да спите по гръб – в тази позиция езикът и мекото небце се от­пускат към задната част на гърлото и блокират дихателните пъ­тища.
  • Ако прегръдката с възглавницата не помогне, пришийте мал­ко джобче на гърба на пижамата си и сложете в него топка за тенис – така по време на сън няма да можете да се обърнете по гръб.

Отпушете носа

  • Ако причината за хъркането е запушване на носа поради алергия или простуда, преди лягане вземете антихистаминов препарат или деконгестант. Това обаче е само временна мяр­ка – продължителната им употреба крие рискове за здравето.
  • Купете си лепенки за нос (ще ги намерите в повечето апте­ки) – те подобряват носовото дишане, като разширяват и повди­гат ноздрите. Поставяйте ги преди лягане. Следвайте указания­та, отбелязани върху опаковката.
  • Ако хъркането е временно състояние, причинено от алергия или простуда, за отбъбване на лигавицата на носа и гърлото правете гаргара с билков разтвор, приготвен от 1 капка масло от пиперлива мента, добавено към 1 чаша студена вода. Не по­глъщайте течността.

 

При проблеми със съня, Вашето решение може да е специалната лула инхалатор с хималайска сол – HIMALAYAN PIPE

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *