Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнете при безсъние без да ползвате сънотворни?

Повърхностният сън или чес­тото събуждане по време на сън е проблем, от който стра­дат много възрастни хора. Един от начините да решите проблема е редовното спор­туване. Физическите упраж­нения удължават фазата на дълбок сън, по време на коя­то е по-трудно да се събудите.

 

Преходното и кратко­трайното безсъние са често срещани състоя­ния и както подсказват термините, те не про­дължават дълго. От­криването на същност­та на проблема в този случай обикновено по мага за разрешаването му. Много често трябва да направите съвсем малка про­мяна, като да забравите за чашата кафе след вечеря или да си създадете редовен режим, който ще ви накара да си лягате и да ставате по едно също време всеки ден.

Ако причината за безсънието е стресът, приложете техника за релакса­ция. При едно изследване е установено, че хората, които следват по­добни практики и са възприели разумни навици по отношение на съня, са нама­лили времето за заспиване от 76 на 19 минути.

Често се прибягва до свободнопродаваеми сънотворни лекарства. Всъщност приспивателните таблетки са най-често купувани от медикаментите, продавани без рецепта. Специалистите споделят мнението, че те не са най-ефикасното средство за решаване на проблема с без­сънието.

Ако често ви се случва да заспивате трудно, заложете на промяната на нави­ците си по отношение на съня. Няма опасност да се пристрастите към свободнопродаваните лекарства за безсъние, но недостатъкът им е, че причиняват сънли­вост на следващия ден. Хората в напред­нала възраст са особено податливи на то­зи страничен ефект, тъй като имат по- бавен метаболизъм и активното веще­ство остава по-дълго време в организма им. Алкохолът и други седативни сред­ства засилват ефекта на сънотворните и могат да допринесат за сънливостта през деня. В случая има повишен риск от па­дания, особено когато ви се налага да ста­вате през нощта, за да отидете до тоалет­ната. През деня сънливостта и непохватността често пречат на по-възрастните хора да изпълняват нормалните си за­дължения, а „махмурлукът“ причинява раздразнителност. Но най-неприятното в случая е възвръщането на безсънието с двойна сила след прекратяване приема на сънотворните медикаменти.

Често основните активни вещества в подобни медикаменти са антихистамини. Продават се и комбинирани медика­менти, които съдържат и съставка с болкоуспокояващ ефект. Ако слаба болка е единственото, което ви държи будни, опитайте да приемате лекарства като бенадрил (диференхидралин), цетиризин (зиртек) или ибупрофен (нурофен), кои­то не водят до умора през деня. Ако стра­дате от ангина пекторис (гръдна жаба), сърдечна аритмия, проблеми с дишане­то, хроничен бронхит, глаукома или за­труднено уриниране поради уголемена простата, консултирайте се с лекаря си, преди да предприемете лечение със съно­творни медикаменти, продавани без ре­цепта.

 

ЕТО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМИ С БЕЗСЪНИЕТО:

Подходящата възглавница лекува успешно безсънието. Ако страдате от главоболие, болки в раменете и безсъние, може би е време да пробвате уникалната ортопедична възглавница чудо „BIOMAGNETIC POWER”.

 

 

Безкрайно броене на овце или защо ни мъчи безсъние?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *