Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хормоните са “виновни” за целулита!

Как и кога откриваме, че сме се сдобили с “портокалова кожа”, с целулит? Светлина по въпроса хвърля изследване, публикувано в Journal of European Academy of Dermatology.

celulitСпоред заключенията на авторите ключова роля за възникването на целулита имат не мазнините, а хормоните, разкрива medikforum.ru. Борбата с целулита не е в посока “отслабване” – тук става дума за нормализация на обмяната на веществата.
Целулитът възниква заради повишено съдържание в организма на кортизол – хормона на стреса и напрежението. Кортизолът разрушава белтъците, като едновременно с това увеличава подкожните мазнини и вдига нивото на глюкозата в кръвта. Връзката не е сложна: човешкото тяло е програмирано в състояние на стрес да натрупва мастни тъкани. Ако ние съумяваме да управляваме емоциите си – значи ще сме способни да се предпазим от натрупването на излишни килограми, както и от придобиването на прословутата целулитна /портокалова/ кожа.
Добре е да сме наясно кои са основните стрес-фактори, с които ще трябва да се преборим.
Първо – умственият и емоционалният стрес. Срещу него помага режим, осигуряващ часове за приятна почивка, разпускане, СПА-процедури или хоби-занимания. Вторият тип стрес е свързан с лошата екосреда и сбъркания режим на хранене. Големите количества захар и мазнини в бързата храна налагат да направим промяна, ако искаме да бъдем здрави. Нормалната работа на стомашно-чревния тракт се отразява благоприятно и на хормоналния баланс. Наистина са нужни усилия и внимателен подбор на храната /риба, бяло месо, авокадо, зехтин, семена и ядки, лимони/. Но нали става дума за здравето ни? Третият вид стрес е физическият. Хората са склонни да вършат крайности: от уседнал, лишен от динамика живот – да преминат към интензивен режим с много спорт. Ако това се прави, то трябва да се случи постепенно. Но крайностите по принцип не са за препоръчване: не е добре да сме обездвижени – но и прекалените натоварвания не помагат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *