ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво ни коства недоспиването?

Сънят играе съществена роля за правилното функциониране на мозъка и целия организъм.

Дълбокият сън въз­връща силите на организма, а специалистите твърдят, че сънуването възстановява мозъка, като изтрива не­нужната информация. Различните изследвания показват, че само една безсънна нощ може да доведе до:

  • Отслабване на имунитета. Резултатите от много изследвания сочат, че липсата на сън нарушава функцията на имунната система. При проучване, проведено в САЩ, се установило, че четири часа по-малко сън само за една нощ води до значително намаляване на активността на Т-клетките (белите кръвни телца, които се борят с инфекциите). След една нощ пълноценен сън тяхната функция се нор­мализира.
  • Покачване на хормоните на стреса. При изследва-„‘ не на Чикагския университет се установило, че липса­та на сън води до повишени нива на хормона на стре­са, кортизол, което след време може да предизвика нарушение на паметта и на инсулиновото действие.
  • Понижен метаболизъм на глюкозата. Същото из­следване показва, че при лишените от сън участни­ци се наблюдава намаляване на инсулиновата се­креция и инсулиновото действие с 30% – състояние, характерно за ранния стадий на диабет. Следова­телно липсата на сън може да отключи диабет тип 2.
  • Нарушена мозъчна функция. Според множество проучвания липсата на сън може да наруши проце­сите на учене, запаметяване, концентрация, мате­матически изчисления и логическо мислене.
  • Повишен риск от пътни инциденти. Изследвания, проведени в Австралия, показват, че последиците от недоспиването са подобни и дори по-опасни от тези след консумиране на голямо количество алко­хол. Установено е също така, че липсата на сън или нарушеният ритъм на сън и бодърстване (както при работа на смени) може да замъгли съзнанието и да забави реакциите.

За да се наспивате по-бързо, по-качествено и по-добре се нуждаете от биомагнитната възглавница Биомагнетик Пауър (BIOMAGNETIC POWER). Тя спира болките в раменете, гърба и врата, спира главоболието и дори помага на, които страдат от високо кръвно. Биомагнитната възглавница прави чудеса за добрия сън!

 

Ароматотерапия помага при умора и безсъние

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *