Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо понякога не можем да заспим през нощта?

Как протичат нощите ви? Мятате ли се неспокойно в леглото? Или се будите в малките часове? Проблемите със съня не са просто досадни неразположения те сериозно могат да застрашат здравето ви.

Пълноценният нощен сън е истин­ска благодат и е от огромно зна­чение за физическото здраве и умствените способности. Наскоро уче­ните установиха, че хората, които спят поне 6 часа (в които влизат две фази дъл­бок сън и REM-сън), имат много по-доб­ра памет от хората, които спят по-малко.

 

Много от нас обаче запълват времето за сън с други дейности. С напредването на възрастта става все по-трудно да се по­стигне дълбок, отморяващ сън. Около 40% от хората над 60 години се оплакват, че сънят им не е такъв, какъвто е бил пре­ди и това наистина е така. С годините той става повърхностен и с много прекъсва­ния. Мъжете и жените над 60 години чес­то се будят над 20 пъти на нощ, което е два пъти по-често в сравнение с по-мла­дите. Този непълноценен сън не само во­ди до умора и раздразнителност на след­ващия ден, а може сериозно да наруши умствената дейност и здравословното състояние (вж. по-долу).

 

От колко сън се нуждаем?

Часовете, прекарани в сън, се променят с годините и в по-късна възраст обикновено се нуждаем от по-малко, отколкото на младини. На повечето хора под 70 годи­ни са им необходими 7 до 8 часа сън вся­ка нощ, а на по-възрастните – само 6 часа. В скорошна анкета се оказало, че едва ед­на трета от участниците спели по 8 часа през нощта. Около една трета казали, че спят по-малко от 6 часа. Жените от 30 до 60-годишна възраст най-много се лиша­вали от сън.

В действителност някои хора се нуж­даят само от 5 часа сън, докато други – от 10. Броят на часовете сън реално няма толкова голямо значение, колкото каче­ството на съня. Ако се събуждате напъл­но отпочинали след 7 часа сън или по- малко, без дори да имате нужда от будил­ник, няма основание да се притеснявате. Но ако ритъмът ви на сън е нарушен или ако все не можете да се наспите, независимо колко часа прекарвате в сън, време е да потърсите причината за проблема.

 

 

Има още една причина за трудното заспиване през нощта, за която хората не се сещат и често пренебрегват, но неудобната възглавница наистина може да ви причини много главоболия. Предлагаме ви да опитате колко блажено се спи с новата биомагнитна възглавница Чудо – Биомагнетик Пауър (BIOMAGNETIC POWER), която е изработена от 100% от бамбукови влакна и пълнеж от памук с турмалин. Биомагнитната възглавница регулира стойката на гръбнака, раменете и врата и ви осигурява комфорт, спокоен сън без главоболие и спира болките във врата.

Безсъние, проблеми със съня и колко важен е правилния избор на възглавница


Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *