Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Врагът в твоето легло

Семейният сън намалява умствения потенциал на мъжете, установиха британски учени

Едно време съпрузите, както знаете, са спели в различ­ни легла. Сега мило се надсмиваме над тази традиция и казваме с намигване: „Ех, ако знаеха колко са изпусна­ли.“ И действително повечето от нас държат на времето, пре­карвано в семейната спалня с любимия или любимата едни с трепет наблюдават как сутрин тяхната Половинка отваря очи и се усмихва, на други им доставя огромно удоволствие закачка­та с „отмъкването“ на общото одеяло, а трети просто не могат да заспят, когато не чувстват до себе си близък и скъп на сър­цето им човек. Но както става ясно, в поведението на нашите предци е имало повече логика, отколкото в сантименталните пориви на съвременните поколения. Британски учени установиха, че семейният сън в едно легло е процес с печални последствия.


Неочакван обрат

Въпреки че минават за свръхчувствителни и емоционално доминиращи същества, дамите могат да са спокойни. Тях сънят в едно легло с мъж с нищо не ги заплашва. Представителите на силния пол обаче имат повод за тревога. Именно те са под съвместното пребиваване в семейната спалня. Според цитираните вече изследвания на британски учени всяка нощ, прекарана в една по­стеля със съпругата или вярната другарка в жи­вота, снижава умствения потенциал на мъжа на следващия ден.

Причината е нарушения в съня, предизвикани от пребиваването на още някой в леглото освен спя­щия. При това няма никакво значение дали по време на това пребиваване мъжът прави секс с партньорката си. Дори и дълбоко заспал, той про­дължава да усеща, че не сам, а това покачва и поддържа високи нивата на хормоните на стреса в кръвта му. В резултат сутрин мъжът има нуж­да от повече; време, ш да ш концентрира върху текущи проблеми и служебни ангажименти. По-бавно влиза в дневен ритъм и изпитва трудност при вземане на решения.

Жените пък, обратно когато прекарат нощта в легло друг, дори и това да не е постоянният им партньор се събуждат свежи и отпочинали.

От изследването излиза, че женският сън е много по-дълбок и безметежен от мъжкия.

 

Раздяла по неволя

Прелюбопитна теория за вражеското присъствие в семейното ложе е изведена по пътя на сравнителен анализ, проведен чрез специални тестове с мъже, прекарвали нощ след нощ в легло със съпругата си, и такива, които в името на науката се съгласили да се отделят в друга стая.

След като анализирали резултатите от своето из­следване, учените решили настоятелно да препоръ­чат на мъжете да избягват съвместния сън с по­ловинките си в случаите, когато на другия ден им предстоят отговорни мероприятия или ги очак­ват задачи, изискващи максимална концентрация. Така че, уважаеми господа, не ви остава нищо друго, освен да си вземете възглавницата под мишница и да спите в хола. Или да изпратите жената там.

 

Щастливите изключения

Изключение от тази препоръка британците допус­кат само за двойките с дълъг съвместен живот. Мнението на изследователите е, че те толкова а привикнали един към друг, че мъжът преста­ва да изпитва негативните въздействия по време на сън от присъствието на друг човек. Тук оба­че възниква логичният въпрос: как да се изработи тази привичка, ако първоначално двойките избяг­ват да спят заедно? Британските умове все още не са открили отговора. Затова пък участници­те в експеримента от мъжки пол еднозначно за­явили, че са готови да пожертват концентрация­та и вниманието си, но да си спят при жените, вместо да мигрират напред-назад из апартамента. Какво ли не прави любовта?!

За да си осигурите качествен сън, но онзи дълъг, напоителен и спокоен сън, който ви кара да се чувствате като нови на сутринта, имате нужда от магнитна възглавница BIOMAGNETIC POWER.

 

Предимствата на биомагнитната възглавница BIOMAGNETIC POWER са:
• Материята, от която е направена е изключително устойчива на бактерии и акари.
• Подходяща е за хора предразположени към алергии от домашен прах.
• Бамбуковите влакна естествено регулират температурата, което я прави подходяща за използване през цялата година, тъй като те успешно се адаптират към всяка температура.
• Органичните и естествени характеристики на бамбука гарантират, че няма да има раздразнение, затова бамбуковите влакна са подходящи за хора с изключително чувствителна кожа.

 

Ароматотерапия помага при умора и безсъние

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *