За здрави детски крачета избирайте подходящи обувки

Не трябва да се ползват анатомични модели през първите две години от живота на вашето дете

Малко по-късно обаче, те ще помогнат за правилното оформяне свода на стъпалото.

Ако бебето се опитва да прави първи стъпки, значи е време да му купите първите обувки. Те трябва да са удобни и по мярка, за да може крачетата да се развият правилно. В тази ранна възраст децата са с равни ходилца, затова и обувките трябва да са с равна подметка. Не търсете ортопедични модели – те отпускат мускула на свода, а формирането му става именно под тежестта на тялото при прохождане и чрез трениране мускулите на самото ходило – това гарантира доброто им функциониране в по-късна възраст. Изберете модел с гумена, еластична подметка и грайфери, за да избегнете пързаля-нето. През първите 2-3 години избягвайте обувки с лепки или цип.

Ако имате малък ученик, много е важно да осигурите комфорт за крачетата му -децата на целодневно обучение прекарват обути цял ден. Не купувайте по-големи обувки с идеята да се носят и следващия сезон. Извитите нокти, удебелените кожички около тях, мазолите и отоците са следствие именно от неудобни обувки. Те могат дори да повредят стъпалото и да повлияят на растежа му. Избирайте модели от качествени материали. Добре обработената изкуствена кожа не отстъпва по много параметри на естествената, а е по-евтина. Много е важно материалът да е проветрив, за да не запарва краката, пише вестник „Всичко за семейството“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *