Влияние на планетите върху здравето през май 2024-а година

Очаква се силна магнитна буря. На 11 май може да има повишаване на слънчевата активност

май

Началото на месец май е доста хармонично. По време на празниците се поддържа стабилна енергийна среда, която ще има благоприятен ефект върху благосъстоянието.

1 май – квадрат на Слънцето и Луната

В този ден, особено от 13.00 до 15.00 часа, се обострят заболявания от невралгичен характер. Болезнените симптоми трябва да бъдат облекчени с обичайните средства. Експериментирането днес е крайно нежелателно. Но можете да се поглезите с нещо вкусно – стомахът ви ще може да се справи с натоварването по-лесно от обикновено. Към вечерта може да се появят крампи на краката и болки в коленете. Показани са релаксиращи вани за крака.

4 май – съвпад на Луната и Нептун

Активността и енергията нарастват, но всичко се възприема като в мъгла. Нервите могат да бъдат изтощени и да се появи неразумна агресивност. Препоръчително е да увеличите физическата активност. Хората, страдащи от хипертония, трябва да следят по-внимателно кръвното си налягане. Може да се увеличи през деня, но ще бъде трудно забележимо. Днес всички симптоми са приглушени.

8 май – новолуние

Тялото е много чувствително към външни влияния. Показани са щадящи процедури. Не е препоръчително да се опитва нещо ново, особено да започнете да приемате непознати лекарства. Необходимо е да се следят промените в благосъстоянието и да се намали всяка физическа активност. Освен това не претоварвайте стомаха си.

11 май – квадрат на Луната и Марс

Ден на емоционална нестабилност, повишена възбудимост. Тахикардията и съдовите проблеми могат да се увеличат. Апетитът също се увеличава, прекомерната консумация на мазни храни вече може да предизвика смущения в стомашно-чревния тракт. В следобедните часове тревожността и безпокойството се засилват. Вечер е полезно да приемате успокояваща билкова смес, под формата на чай, а алкохолът е по-добре напълно да се откажете.

13 май – съвпад на Слънцето и Уран

Трябва да бъдете възможно най-внимателни и щадящи към себе си. Възможни са световъртеж и общо влошаване на благосъстоянието. Има голям риск от нараняване у дома. Към вечерта негативното енергийно влияние на биосферата ще се засили, което може да провокира силна мигрена и повишаване на кръвното налягане.

15 май – първа четвърт на Луната, квадрат на Луната и Юпитер

Натоварването на сърдечно-съдовата система се увеличава, аритмията и тахикардията се засилват. Силната физическа активност и алкохолът са строго противопоказани. Появата на усложнения, предизвикани от разширени вени също се увеличава, особено в края на деня. Препоръчително е да пиете повече вода.

16 май – опозиция на Меркурий и Плутон

Всяко малко нещо ви ядосва, настроението ви е нестабилно – това може да провокира съдови проблеми. Освен това защитните сили на организма намаляват и рискът от чревни инфекции се увеличава. Вероятно е обостряне на хронични заболявания. Особено уязвими са тези, които имат ендокринни и гинекологични проблеми. Днес хигиената е по-важна от всякога.

20 май – опозиция на Нептун и Черната луна

Подозрителността се засилва, всичко се вижда като под лупа. Могат да ви поставят погрешна диагноза и да ви се предпише неточно лечение с лекарства. Препоръчително е да си направите отново изследвания и да отидете при друг специалист.

21 май – квадрат на Луната и Плутон

Днес може да се обострят задръстванията, да се появят отоци и болки в краката. Нелекуваните заболявания се влошават, което улеснява заразяването с полово предавана инфекция. Съществува и риск от хранителни алергии дори към познати храни. Препоръчително е да изключите от диетата пикантни и пържени храни и да пиете повече течности.

23 май – пълнолуние

Още сутринта може да се появи чувство на дискомфорт в горната част на гръбначния стълб и изтръпване на ръцете. Правете леки упражнения и самомасаж. Към вечерта вероятно ще настъпи меланхолия и апатия. Много е важно да не се поддавате на емоциите. Опитайте се да се разсеете от лошите мисли, в противен случай кръвното ви налягане може да се повиши.

29 май – квадрат на Луната и Уран

Вените и съдовата система като цяло са уязвими. Регулирайте натоварването, не позволявайте на тялото да се дехидратира. Особено внимателни трябва да бъдат възрастните хора и тези с хронични заболявания. Съществува риск от нараняване или увреждане на ставите поради небрежност. Избягвайте напитки, които могат да повишат кръвното налягане.

30 – квадрат на Луната и Юпитер

Повишава се склонността към кървене и се засилват алергичните реакции. Защитете се от общуване с неприятни хора, пазете нервите си. Много е важно вечерта да се настройвате в спокойно настроение, тъй като от вълнението през деня може да се развие сериозно безсъние.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *