Овладейте тахикардията с ето тези рецепти от народната медицина

Тахикардията, наречена още и сърцебиене, може да има всякакъв произход

 

тахикардия

Скоростта, с която бие сърцето при това заболяване, може да бъде повече от 100 удара в минута.

Има няколко типа тахикардия. В зависимост от причините, които я причиняват, тя може да бъде класифицирана като патологична и физиологична тахикардия. Патологичната тахикардия се случва в присъствието на някои болести, докато физиологичната може да се появи като реакция на външни фактори при здрав човек с нормална функция на сърцето.

Много хора се чудят защо имат тахикардия.

Причините могат да бъдат различни:

  • Заболяване на щитовидната жлеза. Исхемия, сърдечни атаки, сърдечно-съдови заболявания, хипертония .
  • Злоупотреба с храна и напитки, които съдържат много кофеин, тъй като това вещество влияе на сърдечно-съдовата и нервната системи.
  • Бременност.
  • Инфекциозни заболявания, които причиняват треска.
  • Също така тахикардия може да се дължи на емоционален стрес, физическа активност, тютюнопушене и употреба на алкохол.

Овладяване на тахикардията с народни средства

Отдавна е известно, че билката глог е най-надеждното средство за борба с тахикардията. Ползва се както следва: 1 супена лъжица цвят от глог се залива с чаша вряла вода и се оставя да стои похлупено продължение на 20 минути. Пие се всеки ден преди хранене по половин чаша, подсладено с малко мед.

Лечебна смес при тахикардия

За подготовката на тази смес ще ви трябват: чаша мед, 10 грама глог, 10 грама валериана, 4 лимона, 16 листа от индрише, 6 зърна камфор, 18 бадема. Лимоните се почистват, изстискайте сока и се смесете с меда. Листа от индрише и бадемите се правят на кайма с блендер, смесва се с първата смес, и се добавя настойката от валериан и глог, която предварително е сварена. В края добавете зърната камфор и разбийте старателно. Готовата смес трябва да се приема на празен стомах сутрин по една супена лъжица и да се съхранява в хладилник.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *