Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За здрави детски крачета избирайте подходящи обувки

Не трябва да се ползват анатомични модели през първите две години от живота на вашето дете

Малко по-късно обаче, те ще помогнат за правилното оформяне свода на стъпалото.

Ако бебето се опитва да прави първи стъпки, значи е време да му купите първите обувки. Те трябва да са удобни и по мярка, за да може крачетата да се развият правилно. В тази ранна възраст децата са с равни ходилца, затова и обувките трябва да са с равна подметка. Не търсете ортопедични модели – те отпускат мускула на свода, а формирането му става именно под тежестта на тялото при прохождане и чрез трениране мускулите на самото ходило – това гарантира доброто им функциониране в по-късна възраст. Изберете модел с гумена, еластична подметка и грайфери, за да избегнете пързаля-нето. През първите 2-3 години избягвайте обувки с лепки или цип.

Ако имате малък ученик, много е важно да осигурите комфорт за крачетата му -децата на целодневно обучение прекарват обути цял ден. Не купувайте по-големи обувки с идеята да се носят и следващия сезон. Извитите нокти, удебелените кожички около тях, мазолите и отоците са следствие именно от неудобни обувки. Те могат дори да повредят стъпалото и да повлияят на растежа му. Избирайте модели от качествени материали. Добре обработената изкуствена кожа не отстъпва по много параметри на естествената, а е по-евтина. Много е важно материалът да е проветрив, за да не запарва краката, пише вестник „Всичко за семейството“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *