Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че…караниците с приятелите ще ви докарат рак, депресия и сърдечни заболявания.

Така твърдят учени от Кали­форнийския университет.

Трайното и истинско приятел­ство е изключително полезно за здравето. То може да се сравни с добре балансираната диета и достатъчната почивка.

Обаче негативните социал­ни връзки могат да доведат до нарастване на възпалителните процеси в организма. А те, на свой ред, се превръщат в причина за повечето болести от рак до инфаркт, а също така провокират повишаване на кръвното налягане. Изследването е публикувано в популярно медицинско издание и дава научно основание за това, че приятелството действително ще се окаже мощно профилактич­но средство против сериозните заболявания. Учените от Калифор­ния проследили група от 122-ма здрави млади хора. Под специален контрол било отделянето в орга­низма на две белтъчини, свързани с възпалителните процеси.

Станало ясно, че пикът на про­изводство на тези разрушителни белтъчини се случвал през тези дни, когато се наблюдавали кара­ници, спорове и прочее неприятни отношения между приятели.

Данните от изследванията могат да хвърлят светлина върху важността на човешките отно­шения. Самите учени предпола­гат, че подобна връзка има своя еволюционен произход – едно време без надеждни приятели и партньо­ри просто хората не са можели да оцелеят.

Знаете ли, че…парите бавно, но сигурно убиват човек!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *