Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жените под защитата на… аспержите

Често жените се оплакват от повтарящи се болки в долната част на корема, които отекват в опашката и бедрата и са съпътствани от повишаване на температурата, гнойни течения от матката, общо неразположе­ние. Това са явни признаци на ендометрит – възпаление на лигавицата на матката.

Причините за ендометрита могат да бъдат гонорея, зараза, прив­несена с нечисти инструменти при гинекологичен преглед, преохлаждане на долната част на корема.

За облекчаването на болките може да слагате студено на корема, да впръсквате във влагалището раз­твор от танин и да ядете колкото мо­жете повече аспержи. Можете да се възползвате и от народни рецепти.

– Залейте 1 с.л. жълт кантарион с ча­ша вряла вода, кипнете 15 мин, пре­цедете и взимайте по четвърт чаша 3 пъти дневно.

– В период на остри болки залейте 100 г прясно надребнена билката ов­чарска торбичка с 1 л бяло сухо ви­но, оставете да престои на тъмно и хладно място 10 дни, като периодич­но разклащате, после прецедете, из­цедете и взимайте по 1 супена лъжи­ца на всеки час в рамките на деня до изчезването на болките.

– Сварете 1 с.л. изсушени надребнени листа от живовляк в чаша вряла вода, оставете да покиснат увити 2 часа, прецедете и взимайте по 1 супена лъжица 4 пъти дневно преди ядене.

– Залейте 20 г надребнени листа от кисел трън със 100 мл водка, оставе­те две седмици на тъмно, като пе­риодично разклащате, после прецедете, изстискайте и взимайте по 25- 30 капки, разтворени в няколко глът­ки вода, 3 пъти дневно 30 мин преди ядене. Лечебният курс е 2-3 седмици.

– Объркайте в равни части по тегло цветове от шипка, прясна свин­ска мас и терпентин. Използвайте получената смес за компреси в дол­ната част на корема.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *