Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 навика, благодарение на които ще съхраните здравето и младежкия си дух

Как можем да съхраним здравето и младежкия си дух? Лесно! С добри навици можете да постигнете това. А ето и кратък списък.

1. Изразходвайте физическа енергия

Редовната, средно интензивна физическа активност намалява негативния ефект на стреса.

2. Отделяйте време за почивка

Вместо да взимате наведнъж 4 седмици отпуска, разпределяйте почивката така, че да си осигурявате редовни „оазиси” на спокойствието. Освен това си обещайте и спазвайте обещанието, че уикендите и вечерите ще бъдат посветени на приятни занимания, далече от служебните теми и проблеми.

здравето
Как да съхраним здравето и младежкия си дух?

Посвещавайте ги на срещи с приятели, на игри с децата, на книги и филми или просто на спокоен сън – всички тези занимания са доста ефикасни и срещу бръчки!

3. Не капитулирайте пред трудностите

Ако не успявате да организирате живота си така, че да бъдете ефикасни на работното си място и в същото време да сте на разположение на децата, опитайте се да договорите с шефовете си работа от вкъщи – ако не през цялото време, то поне два дни седмично. Това ще промени всичко.

Ако шумът, който идва постоянно от съседния апартамент, ви подлудява, не си запушвайте ушите, а идете да поговорите със съседите, предложете им да се уверят сами за какво става дума и търсете решение. Ако работата ви е прекалено много, не се претоварвайте геройски, споделете трудностите с началника и поискайте преразпределение на задачите.

Може да се притеснявате, че това ще ви представи в лоша светлина, но всъщност обикновено в подобни случаи тази честна позиция носи повече плюсове, отколкото минуси.

4. Доставяйте си удоволствие

Позитивните усещания са безценни за самочувствието. Заложете на любими дейности

– рисуване, танци, кулинария

– и програмирайте времето си така, че в определени дни или моменти от деня да можете спокойно да им се отдадете. Седнете в приятно кафене и се насладете на чаша ароматно кафе, без да бързате. Наблюдавайте какво става около вас, оставете мислите си да „плуват” приятно бавно, пише „Здравен журнал“. Тези малки моменти имат невероятно добър ефект върху духа.

5. „Изтрийте“ негативните мисли

В офиса, вкъщи или в градския транспорт – навсякъде можете да отделите няколко минути за неутрализиране на тревожните мисли, когато усетите, че те се появяват в съзнанието ви.

Използвайте следното упражнение: вдишвайте дълбоко през носа с издуване на корема в продължение на 4 секунди и издишвайте през устата в продължение на 6 секунди. Упражнението трае 5 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *