Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фригидност и вагинизъм – лечение с ароматерапия и психотерапия

Фригидност на жената имаме при нарушаване на сексуалния нагон, който флуктуира и е свързан с менструалния цикъл, но различни фактори — проблеми с взаимоотношението, болест, умора, стрес, депресия, лошо сексуално преживяване и някои антидепресанти и транквиланти, са в състояние да засегнат сексуалното откликване.

Фригидност е психосексуален проблем
Фригидност е психосексуален проблем

Болките в таза, причинени от някаква болест, също могат да доведат до загуба на сексуален интерес. Понякога е възможно проблемът да е изключително прост: например неадекватна стимулация по време на половия акт.

Лечение

Опитайте се да откриете основната причина. Пробвайте с мастурбация, когато сте сама, релаксирана и спокойна. Ако можете да се възбудите, трябва да се почувствате по-спокойно и да позволите на партньора ви да узнае как харесвате да бъдете стимулирана.

Ароматерапия. Много есенциални масла действат като афродизиак, включително жасмин, сандалово дърво, пачули и иланг-иланг (но избягвайте да ги използвате върху гениталиите). Смес от 5 капки масло от жасмин, 5 капки от роза, 10 капки от сандалово дърво и 5 капки от бергамот в 2 чаши/500 милилитра неутрално масло, използвани във ваната или за чувствен масаж на вас и вашия партньор, трябва да ви помогнат да опознаете собствените и неговите/нейните сексуални реакции и да събудят сексуалното желание.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Ролфинг. Ако проблемът е психологичен, тази терапия на тялото и пси­хиката може да освободи физическото напрежение и да ви помогне да се справите по-лесно с емоционалните проблеми.

Консултиране. Ако проблемът упорства, потърсете помощ от психосексуален консултант или терапевт

ВАГИНИЗЪМ

Вагинизмът (непреднамерени контракции на влагалището) често прави половия акт невъзможен, защото мускулите около входа на влагалището се свиват в момента, в който се опита проникване. Спазмът е рефлекторно действие и влагалищните мускули са толкова силни, че става невъзможно да се проникне в тях. Мускулите могат да останат свити за известно време – ефект, който е все по-болезнен, защото причинява значителна тревожност. В действителност тревожността и в частност подсъзнателният страх от полов акт често е основната причина за вагинизма. Може да се случи след неприятно или болезнено сексуално преживяване или дори след болезнено раждане.

Лечение

Научете някаква техника за релаксация. Когато сте сама и се чувствате релаксирана и спокойна, опитайте да поставите малкия си пръст във влагалището. Ако го направите без проблеми, опитайте с два пръста. Продължавайте, докато не се почувствате достатъчно релаксирана, за да оставите партньора ви да опита.

Ароматерапия. Чувственият масаж с партньора ви ще ви помогне да се отпуснете. Използвайте масла като жасмин, иланг-иланг, роза или сандалово дърво, разтворени в неутрално масло. Избягвайте да триете гениталиите.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Консултиране. Психосексуалното консултиране и терапия, комбинирани с научаването на техника за релаксация, може да ви помогне в дългосрочен план.

Хомеопатия. Лечението ще е съобразено с индивидуалния случай, но може да включва Causticum, Natrum Mur., Argentum Nit. или Sepia.

Преди да се заемете с някакво психологично лечение, консултирайте се с лекар, за да се уверите, че няма нищо, което физически да не е наред.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *