Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болката и нейното лечение според алтернативната медицина

Болката е неприятно усещане, което се простира от лек дискомфорт до почти нетърпима агония и може да е остра или хронична.

Острата болка е кратковременна и може да трае от няколко секунди до няколко часа, дни или седмици – например болката, причинена от инжекции, мигрена, изгаряния и операции. Болката може да е самоограничаваща се или да е предупреждение, че нещо не е наред и изисква незабавно лечение.

Билки против болката
Билки против болката

Хроничната болка е упорита, неподатлива и може да се влошава, вместо да се подобрява с течение на времето. Често срещаните примери са артритната болка, главоболието, постхерпесната болка (след херпес зостер например), невралгията и фантомните болки в отстранени крайници. Множество съвременни медицински техники са полезни при хроничната болка, която обикновено се корени по-дълбоко, отколкото острата, и често е по-дистресираща заради продължителността си. Перспективата за дълговременно медикаментозно лечение за контролиране на болката често измества равновесието в полза на решението да се опита алтернативно лечение, защото то често е по-деликатно, по-малко инвазивно и с по-малко странични ефекти.

Лечение

Прочетете тази статия, за да разберете кои билки при кои болки помагат.

Безценна информация за билките, техните свойства, как и за какво да ги използваме

Физическите упражнения помагат за стимулиране на ендорфините — естествените болкоуспокояващи на тялото, и освен това осигуряват разсейване от болката. Дори бързата, 10-минутна разходка може да помогне, но задължително се консултирайте с професионалист, преди да предприемете каквато и да е програма за физически упражнения. Психологични терапии. Нашите мисли, чувства и поведение имат значително въздействие върху това, колко болка изпитваме независимо от причините й. Ако сме депресирани или тревожни, болката вероятно ще ни въздейства по-силно; колкото повече разсъждаваме върху нея или насърчаваме другите да ни третират като болни, толкова повече тя ще се задълбочи. Психолозите, които специализират в програми за облекчаване на болката, смятат, че хронично болните трябва да си изберат някакво активно хоби или интерес като средство за разсейване. Освен това те съветват да се мисли положително винаги когато чувството на болка заплашва да ни смаже.

Диета и хранене. Болкоуспокояващата аминокиселина DL-фенилаланин (DLPA), която се открива естествено в храни като ядки, сирене, авокадо, банани, сусам и тиквени семки, се продава като хранителна добавка и се е оказала полезна при лекуване на болката. Същевременно трябва да се консултирате с вашия лекар, тъй като страдащите от мигрена и някои хипертоници не трябва да я използват.

Против болка препоръчваме уреда STOP PAINтова е високотехнологичен уред от ново поколение, който моментално премахва болката в различните части на тялото без да вреди на стомаха, черния дроб или бъбреците.

Ароматерапия. Различни масла — или напръскани във ваната, или вдишвани от няколко капки върху носната кърпа, могат да облекчават различни типове болка. Например камфорът, лавандулата и градинският чай могат да отпускат болезнени мускули. Лавандулата освен това е аналгетик и често се използва при лечението на мигрената. Бергамотът, лайката и риганът об­лекчават болката.

Представи. Това е техника, която помага на много хора. Затворете очи, отпуснете се и си изберете образ, за който вярвате, че ще облекчи болката ви – например топло, златно зарево, което я разтопява, или нежно течащ поток, който отнася болката. Използвайте онова, което работи при вас.

Релаксация. Болката обикновено се задълбочава, когато сте уморени, стресирани и напрегнати, така че редовното практикуване на техниката на релаксацията би трябвало да помогне за нейното облекчаване.

Прочетете и статията: Болката е сигнал за тревога! Ето как да впрегнем естествените обезболяващи вещества, за да си помогнем!

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Масаж. Нежният масаж може да облекчава много типове болка и да намалява напрежението. Страхът и напрежението често допринасят за равнището на болката.

Акупунктура. Акупунктурата често се използва с успех при такива заболявания като артрит, болки в гърба и хронична мигрена. Основният подход е лечение на меридианите, преминаващи през бо­лезнената област.

Препоръчваме за успокояване на болка крем с арника!

ПОДКОЖНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА НЕРВНА СТИМУЛАЦИЯ.

Тя може да облекчава болки в гърба, артритни, мускулно-скелетни, онкологични, следоперативни, родилни, фантомни, невралгични, мигренни болки и такива от спортни травми.

Акупресура. За нея е известно, че помага за облекчаване на хроничен артрит, ако се извършва всеки ден.

Остеопатия и хиропрактика. Тези лечения могат да помогнат особено при мускулно-скелетни проблеми като болки във врата и раменете, в гърба и при ишиас.

Техника на Алекзандър. Болката, която има своите корени в напрежението или се утежнява от напрежението, може да се облекчи чрез тази техника. Болките в гърба, артритът, мигрената и други проблеми могат да се лекуват с успех.

Хипнотерапия, автогенен тренинг, изцеляване, йога и медитация. Всички тези дисциплини също са полезни в борбата срещу болката, тъй като са успокояващи и намаляващи стреса техники.

Йога може да е много полезна за облекчаването на болката. Освен това тя успокоява разума и премахва депресията, свързана с хроничната болка. Тя прави дишането по-лесно, освобождава гръбнака и способства за релаксацията като насърчава подвижността.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *