Ето как се става правилно сутрин!

За да имате хубав ден, трябва правилно да станете от леглото си сутрин, доказаха медици.

stavane sutrinПреходът от сън в будно състояние трябва да бъде плавен, а не при първия звук на будилника веднага да скачате от кревата.  Сутрин непременно трябва да се заредите с позитивизъм, а не веднага да започнете да си мислите какви задачи ви чакат през деня.

Не е лошо да си пуснете приятна музика и не забравяйте, че сутрин трябва да се занимавате само със себе си.

За активизиране на сърдечно-съдовата ви система ще помогне лека гимнастика. Лежейки по гръб, сложете ръцете си на корема, направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания, като издувате корема при вдишване и го прибирате силно при издишване. Това упражнение се нарича дълбоко дишане и подобрява сърдечната дейност.

След това се обърнете на лявата си страна и заемете поза на ембрион – максимално доближете коленете до брадичката си. Хванете подбедрицата с дясната си ръка и направете 10 вдишвания и издишвания. Това упражнение активира черния дроб.

Не е зле сутрин да разпънете гръбначния стълб. С дясната ръка хванете дясната пета  и опънете, след това повторете с лявата ръка и лявата пета, а накрая хванете двете пети с двете ръце и опъвайте.

И накрая направете упражнението „котка”. Застанете в положение на колене и лакти и направете огъване на гръбначния стълб – котешки гръб, след което изправете главата силно назад.

Сега вече можете да седнете в леглото, след което да се изправите!

Леката гимнастика сутрин не само ви дава плавен преход за събуждане, а ви зарежда с позитивизъм, раздвижва кръвообращението ви, прочиства съзнанието ви, при което неминуемо ще имате един много приятен ден.

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *