ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как се става правилно сутрин!

За да имате хубав ден, трябва правилно да станете от леглото си сутрин, доказаха медици.

stavane sutrinПреходът от сън в будно състояние трябва да бъде плавен, а не при първия звук на будилника веднага да скачате от кревата.  Сутрин непременно трябва да се заредите с позитивизъм, а не веднага да започнете да си мислите какви задачи ви чакат през деня.

Не е лошо да си пуснете приятна музика и не забравяйте, че сутрин трябва да се занимавате само със себе си.

За активизиране на сърдечно-съдовата ви система ще помогне лека гимнастика. Лежейки по гръб, сложете ръцете си на корема, направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания, като издувате корема при вдишване и го прибирате силно при издишване. Това упражнение се нарича дълбоко дишане и подобрява сърдечната дейност.

След това се обърнете на лявата си страна и заемете поза на ембрион – максимално доближете коленете до брадичката си. Хванете подбедрицата с дясната си ръка и направете 10 вдишвания и издишвания. Това упражнение активира черния дроб.

Не е зле сутрин да разпънете гръбначния стълб. С дясната ръка хванете дясната пета  и опънете, след това повторете с лявата ръка и лявата пета, а накрая хванете двете пети с двете ръце и опъвайте.

И накрая направете упражнението „котка”. Застанете в положение на колене и лакти и направете огъване на гръбначния стълб – котешки гръб, след което изправете главата силно назад.

Сега вече можете да седнете в леглото, след което да се изправите!

Леката гимнастика сутрин не само ви дава плавен преход за събуждане, а ви зарежда с позитивизъм, раздвижва кръвообращението ви, прочиства съзнанието ви, при което неминуемо ще имате един много приятен ден.

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *