Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да приготвим сок от плодовете на калина?

Част 1

Изплакнете с течаща вода 1 килограм плодове, залейте ги с 3 чаши вряла вода и ги оставете да престоят в продължение на пет минути.

kalina-2След това ги смачкайте с дървена лъжица, поставете ги в тензух и изстискайте сока. Добавете захар или мед и оставете в хладилника. Смесвайте от този концентрат 50 мл с гореща вода и пийте при грип, настинки, проблеми с храносмилането, за подобряване на чернодробната функция или след хранене против подуване на корема.

Сокът от плодовете на калина се препоръчва за лечение на заболявания на женските полови органи, включително ерозия на шийката на матката и болезнена менструация. В първия случай сокът трябва да се смесва с равно количество мед и да се взема 30 дни три пъти на ден преди хранене; а при болезнена менструация вземайте по 1 чаена лъжичка два пъти на ден, докато премине болката.

При артериална хипертония народната медицина препоръчва да се яде на празен стомах по една супена лъжица пюре от плодовете на калина със захар или мед или да вземате по една чаена лъжичка концентриран сок. Този сок облекчава главоболието, така че ползвайте го вместо обезболяващи.

Използването на сока от плодовете на калината може успешно да ви помогне против безсъние, ако всеки ден преди лягане пиете 50 мл от него. Сварените на каша плодове от калина, съчетани с мед се използват като противовъзпалително, жлъчегонно и пречистващо кръвта, както и за лечение на хипертония и спазми на кръвоносните съдове. Приготвя се по следния начин: Налейте чаша вряща вода върху половин чаша плодове, увийте чашата с хавлиена кърпа и оставете за два часа. След това прецедете през тензух, добавете 1 супена лъжица мед и пийте 3 пъти на ден по 2 супени лъжици.

 

Продължение …

 

 

6 съвета как да запазите кожата си здрава през зимата

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *