Кои са подводните камъни по време на диета?

Кой не иска да влезе във форма? Да имаше начин да затворите очи и да се съберете в роклята си от абитуриентската

диета
Има, но никога не става със затваряне на очи. Точно обратното. Редукцията на теглото изисква много внимание и широко отворени очи. За здравето, а то е най-голямото богатство, което може да прахосате, докато се опитвате да се харесате.

Каквато и диета и хранителен режим да изберете в името на малката черна рокля, не се отказвайте от броенето на калориите. 1200 ккал на ден са минимумът, под който не е добре да падате.

ДРАСТИЧНИ ДИЕТИ ИЛИ ГЛАДУВАНЕ

Бързо свалените килограми с диета, граничеща с гладуване, отнемат мазнини от тялото, но и мускулна маса. И може да се върнат обратно, при това в по-лошо съотношение в полза на мазнините. Не залагайте големи надежди за здравословно отслабване, ако губите от телесната си маса повече от 2 кг седмично.

ДЕТОКС РЕЖИМИТЕ

Те намаляват количеството на задържаната вода в организма. Но крайностите в прилагането им може да застрашат баланса на електролитите и да доведат до дехидратация на тялото, а това състояние е опасно. Ако се подлагате на подобен режим, задължително обърнете внимание на количеството течности, които трябва да приемате.

ИНТЕНЗИВНИТЕ ТРЕНИРОВКИ

Почти няма диета, която да не препоръчва физическа активност за по-добри резултати. 30 минути спорт с умерено темпо 5 дни в седмицата или 20 мин интензивна тренировка 3 пъти седмично са достатъчни. Повече натоварвания не водят задължително до по-големи постижения, а до изтощение, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *