ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прекарвайте поне 20 мин на ден на открито!

Излизането навън е полезно поради редица причини. Дори за няколко минути дневно то може да облекчи депресията.

 диабет, сърце, бели дробове, дишане, стрес, движение, разходка

Може да помогне да отслабнете – умереното движение (като работата в градината или миенето на автомобила) изгаря около 6 пъти повече калории, отколкото гледането на телевизия. И освен ако не живеете на място с много студен климат, няколкото минути слънчева светлина през месеците, когато слънцето е високо, помагат на организма да синтезира витамин D. Липсата на този витамин предразполага към напълняване и увеличава устойчивостта към инсулина.

 

Доброто прекарване, добрите приятели и веселбата на открито ще ви помогне.

Когато говорим за жилищната площ в дома, имаме предвид пространството вътре. Но колко голяма част от живота на хората, разполагащи с двор, преми­нава в него! Когато на гости ви дойдат роднини и приятели, поканете всички навън за малко забавления на открито. Отново подскачайте и тичайте, както като дете – ограниченията на затвореното пространство липсват.

 

Организирайте лов на ябълки.

Преди да поканите приятели на барбекю, купете ябълки от различни сортове. Разходете се из двора и намерете подходя­щи места, където да скриете плодовете. Когато гостите пристигнат, връчете на всеки по една торбичка и ги пратете на лов за ябълки. Нека донесат намерени­те съкровища на масата, където сте подготвили купа с вода за измиване, нож и дъска за рязане.

 

Сдобийте се с комплект за бадминтон.

Когато се играе за удоволствие, бадминтонът не изисква специални умения, а и ще накара всички да се движат и да бъдат отбор, което ще измести фокуса на посещението встрани от храна­та. Други лесни игри са хвърляне на подкови, въртене на обръч, подаване на фризби, игра на тенис с лепящи ракети.

 

Приспособете кът за хранене навън.

Ще са ви необходими мебели, устой­чиви на различни метеорологични условия, чадър и скара. Те ще ви насърчат да излизате навън и да хапвате здравословна храна сред природата като зелена салата, риба, пиле или крехко печено месо.

 

Играйте на пръчки и обръчи с децата.

Вероятно си спомняте старата игра на пръчки и обръчи и колко е забавно да преследваш търкалящия се кръг, като от време на време го „пришпорваш“ с дървения си „камшик“. За съвременни­те деца тази игра е истинска изненада. Набавете си я и я извадете в момента, в който внуците ви посягат към слушалките на музикалния плейър или към електронната игра.

 

Монтирайте хранилка за птици.

Наблюдаването на птиците е изключител­но отпускащо, а наличието на хранилка ще ги доведе в двора ви. Проверете какъв вид птици обитават местността и купете хранилка и семена, които биха ги привлекли.

 

Сложете и поилка за птици.

Те имат нужда от вода за пиене и къпане. За да не се налага да сменяте водата често, сложете вътре три-четири медни монети -така ще предотвратите развитието на плесен.

 

 

 

30 минути на ден за здраво сърце

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *