ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо ни се доспива на работното място?

Всеки шести трудещ се човек поне веднъж в седмицата заспива на работното си място. Това твърдят експерти на компанията Virgin Pulse след анкета с 1140 човека.

sleeping-atwork76% от анкетираните американци се оплакали, че чувстват умора във всеки ден от седмицата, описват от meddaily.ru. 30% се жалвали от различни разстройства на съня. 15% чистосърдечно си признали, че поне веднъж в рамките на работната седмица заспиват в офиса.

Обясненията на анкетираните са, че по различни причини не са си доспали вкъщи. 85% обяснили, че не са се наспали заради неподходяща температура в спалнята. 72% били притеснявани от партньора си, 69% се смущавали от различни външни шумове. За 53% проблем се оказвала прекалено силната светлина, а за 40% – неудобното легло.

Д-р Дженнифър Таргис коментира, че недоспалият човек се чувства като че ли е пил алкохол. Хората са с влошена концентрация, не са способни да вземат правилни решения и да се справят със стреса, често поведението им е странно и с различни отклонения.

Ако работодателите са наистина заинтересовани работниците им да живеят здравословно и да се трудят пълноценно – те трябва да се погрижат за качеството на съня им. В момента в световен план нещата са драматични – като че ли светът е обхванат от епидемия на сънен недостиг. Този недостиг на сън е причина за пътно-транспортни инциденти, техногенни катастрофи и критични грешки в работата. Известно е освен това, че ако един човек спи по-малко от 6 часа, той е в риск да натрупа наднормено тегло и дори да развие затлъстяване. Повишението на риска в тази посока е 30%. Ако процесът на затлъстяването се отключи – нараства вероятността да се развият хипертония, диабет, рак и депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *