Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекува ли се хроничната умора?

Лечението на хронична умора включва понижение на темпото на обичайните всекидневни активности, за да се избегнат крайните физически и психически натоварвания

умора хронична

Пациентът трябва да изпълнява система от упражнения, изработена от специалист по индивидуална програма и с постепенно увеличаване на сложността. Проучванията показват, че при 70% от болните спортните занимания редуцират симптомите. Може да се включи и поведенческа психотерапия, водена от психолог. Това помага за осъзнаване, на негативните убеждения и поведенчески модели и заместването им с позитивни. Ако се установи и депресия, психотерапията може да се съчетае с прием на антидепресанти. Повечето пациенти постепенно се възстановяват напълно, уверява д-р Николов.

За по-бързо справяне с проблема специалистът съветва да си изготвите индивидуален план за избягване или ограничаване на свръх-натоварването и емоционалния стрес. Не поемайте всички ангажименти, които ви връхлитат – научете се да казвате“ не“, без да изпитвате вина. По възможност не сменяйте изцяло обичайния си дневен режим, защото това също причинява стрес. Осигурете си достатъчно сън, като се събуждате и заспивате в определено време.

В случай че не се вземат терапевтични мерки, синдромът на хронична умора може да доведе до усложнения: депресия, нежелателни резултати заради липсата на активност – социална изолация и загуба на работното място, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *