Диетата и лечението при диабет включват тези плодове!

Диабетиците се нуждаят от балансирана диета, която включва плодове.

Хората, които живеят с тази диагноза могат да ядат плодове в умерени количества, като внимателно управляват нивата на кръвната си захар. Тук ще ви предложим най-добрите плодове за вас, тъй като са с нисък гликемичен индекс – до 40.

Банани

Някои диетолози казват, че тези плодове имат високо съдържание на захар, но всъщност захарта, която съдържат има нисък гликемичен индекс – 40, особено тези, които не са презрели. А бананите са много полезни, защото помагат за намаляване на теглото и натрия в тялото със съдържанието си на калий.

Ябълки

Ябълките са с нисък гликемичен индекс – около 38. Имат високо съдържание на фибри, пектин, витамин C и много антиоксиданти, които са полезни за здравето на сърцето.

Кайсии

Сушените кайсии са с гликемичен индекс около 31 и са добър източник на витамини A и C.

Ягоди, малини и череши

Черешите имат един от най-ниските гликемични индекси от всички плодове – 22. Ягодите и малините имат 32 и съдържат фибри и важни витамини.

Праскови

Гликемичен индекс 39. Тези плодове укрепват имунитета, което е важно за диабетиците.

Боровинки

Боровинките са признати за помощници при лечението на много болести. Нисък гликемичен индекс – 26 и невероятни ползи за здравето.

Сини сливи

Пресните и сушените сини сливи са изключително ценен плод за храносмилането и контролиране на теглото. Гликемичен индекс – 29.

Цитрусови плодове

Грейпфрутите и портокалите са с нисък гликемичен индекс – 25 и допринасят с разтворими фибри и витамин C за вашата диета.

Круши

Крушите са с високо съдържание на фибри и имат нисък гликемичен индекс – 38. Те също са добър източник на витамин C и основния минерал мед.

 

 

Най-лошите диети, които трябва да се избягват!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *