Топ 6 причини да ядете праскови!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Прасковата първоначално тръгва от Китай, но вече е един от най-отглежданите плодове в света.

Невероятно сочен плод с кадифено мека кожа и сладка плът, той е изпълнен с много хранителни вещества – протеини, антиоксиданти, минерали и фибри, изобилие от витамин А и калий.

Ето и някои от най-невероятните ползи за здравето от прасковата:

1. Помага за премахване на риска от рак

Прасковата с богатството си на витамин А е полезна за намаляване на риска от рак на жлезите и другите органи. Наличието на фосфор в тези плодове помага за елиминирането на риска от рак, защото подпомагат бъбреците при отделянето на токсините от тялото и също така внасят енергия в тялото.

2. Подобрява зрението

Праскова съдържа бета-каротин, който е изомер на каротин и в организма ни се преобразува във витамин А  – това, което е важно за доброто зрение. Наличието на лутеин и свързаният с него компонент зеаксантин в прасковите защитава вашите очи от жегата.

3. Предотвратява храносмилателни нарушения

Наличието на фибри в прасковата помага за редовен стомах. Те подпомагат тялото в събирането на вода, необходима за движението на храната в червата и това води до лесно премахване на отпадъците от организма. Този процес почиства червата и помага да се отървете от токсините, като дава възможност на тялото да абсорбира много по-необходими хранителни вещества.

4. Помага за поддържане на денталното здраве

Прасковата е богат източник на минерали като желязо и флуорид. Желязото е отговорно за образуването на червени кръвни клетки, докато флуоридът е основната съставка на костите и зъбите. Най-доброто лечение за зъбите е яденето на праскови.

5. Прасковата е природен антидепресант

Със съдържанието си на калий тя е чудесен доставчик на този минерал. Липсата на калий в организма ни води до сериозни проблеми, свързани със стреса, слабост в тялото, напрежение и дори до депресия.

6. Добре е за кожата

Прасковите съдържат витамин С, който играе жизнено важна роля за здрава кожа и подобрява тена.

 

Храни за красота

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *