Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

11 причини да ядете повече сини сливи!

Сините сливи са известни с облекчаването на запек и предпазване от него.

Сините сливи се появяват на пазара в прясно състояние за кратко време. Но винаги можете да намерите сушени. Този супер здравословен лилав плод се харесва от много хора. Той съдържа фибри, захар – сорбитол и дифенил изатин – естествено слабително вещество. Има много причини, поради които е важно да ядете сливи, но ето кои са най-важните:

  1. Калории: Сините сливи имат около 240 калории на 100 грама.
  2. Макронутриенти: Сините сливи са богати на въглехидрати. Те също са отличен източник на диетични фибри (6,1 грама на 100 грама). Сините сливи съдържат много малко протеини и почти никакви мазнини.
  3. Витамини: Сините сливи са добър източник на витамин А и витамин К.
  4. Минерали и микроелементи: Сините сливи са добър източник на калий, мед, бор и магнезий.
  5. Фенолни съединения: Сините сливи са богати на фенолни съединения (184 мг/100 г), като неохлорогенова (neochlorogenic) и хлорогенова киселини.
  6. Предпазват от рак с това, че съдържат високи нива на фитонутриенти, наречени феноли. Многобройни проучвания показват, че тези фитонутриенти помагат за предотвратяване на увреждането на клетките, особено когато става въпрос за окисляването на молекулите на мазнините в тялото. Тъй като всички наши клетъчните мембрани, както и нашите мозъчни клетки, до голяма степен се състоят от мазнини, тези важни фитонутриенти трябва да присъстват на трапезата ни.
  7. Също така, те инхибират окисляването на LDL лошия холестерол в тялото, което ги прави важен фактор за предотвратяване на хронични заболявания.
  8. Те помагат против затлъстяването и диабет тип 2, като поддържат нивото на кръвната захар стабилно. Разтворимите фибри в тях забавят скоростта на абсорбация на захарта в кръвта и утоляват апетита ви, което предотвратява преяждането и увеличаването на теглото.
  9. Разтворимите фибри инхибират лошия холестерол, произведен от черния дроб.
  10.  Подобряват здравето на костите и намаляват риска от остеопороза.
  11.  Те са добър източник на витамин С. Способността на сините сливи да помагат на организма в усвояването на желязото се дължи на високите нива на този витамин.

Витамини А+Е за здрава и млада кожа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *